Wilfried W. (tweede van links) en Angelika B., die een boek voor haar hoofd houdt, in de rechtszaal
NOS NieuwsAangepast

Duits 'horror-stel' geeft elkaar schuld van martelingen en moorden

Het Duitse stel dat verschillende vrouwen martelde en vermoordde in een boerderij in het plaatsje Höxter wordt beschuldigd van zware mishandeling en moord door nalatigheid.

De Duitse officier van justitie begon op de eerste dag van het proces met het voorlezen van de aanklacht tegen Wilfried W. (46) en zijn ex-vrouw Angelika B. (47). Die bestond uit een huiveringwekkende lijst misdaden, waarvan het opnoemen zo'n twintig minuten in beslag nam.

De twee lokten zeker acht vrouwen naar hun boerderij in Höxter met contactadvertenties die zij op internet plaatsten. Daar werden de vrouwen weken achtereen vastgehouden en gemarteld. Het stel schopte, sloeg en vergiftigde de slachtoffers.

Wie heeft het gedaan? 'Horror-echtpaar' beschuldigt elkaar van moord

Zeker twee vrouwen moesten die mishandelingen met de dood bekopen. Tijdens het verhoor biechtte een van de daders op dat ze het lijk van een hun slachtoffers in kleine stukken hadden gehakt en lange tijd in een vriezer bewaarden.

W. en B. waren allebei aanwezig in de rechtbank in Paderborn. Zij hadden elkaar niet meer gezien sinds hun arrestatie in april en waren nog niet zo lang uit elkaar geweest sinds zij 17 jaar geleden een relatie kregen.

  • EPA
    Wilfried W. in de rechtszaal naast zijn advocaten
  • EPA
    De boerderij van het echtpaar in Höxter
  • EPA
    Politie bij de boerderij in Höxter

Voor aanvang van het proces probeerden de man en zijn ex-vrouw vooral elkaar de schuld in de schoenen te schuiven. Angelika B. zegt dat Wilfried W. de slachtoffers martelde en dat zij alleen hielp om haar man tevreden te houden.

Maar W. ziet dat anders, zo liet zijn advocaat weten bij de rechtbank. "De ex-vrouw probeert mijn cliënt af te schilderen als het brein achter de misdaden. Dat terwijl zij eigenlijk de drijvende kracht achter de martelingen was."

Het volledige verhaal komt op tafel.

Advocaat van Angelika B.

Nu is het aan de rechter om te bepalen wie welk aandeel had in de martelingen in de boerderij in Höxter. Volgens de Duitse politie is het mogelijk dat het stel nog meer slachtoffers heeft gemaakt. Die vrouwen zouden zich uit angst nog niet hebben gemeld. De advocaat van Angelika B. liet in ieder geval weten dat zijn cliënt niets zal verzwijgen. "Het volledige verhaal komt op tafel."

De verwachting is dat de rechtszaak zeker tot maart volgend jaar duurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl