Dennis van den IJssel (r), trainer van Jodan Boys
NOS VoetbalAangepast

Een uur gratis bier na bekerstunt Jodan Boys

Niet eerder zal de selectie van Jodan Boys bij terugkeer zijn opgewacht door zo veel fans als afgelopen nacht. "Er stonden vijfhonderd supporters in Gouda op ons te wachten", vertelt trainer Dennis van den IJssel.

Door uit met 2-1 te winnen van Go Ahead Eagles zorgde hoofdklasser Jodan Boys dinsdagavond voor een ware bekerstunt. De sensatie bracht iedereen rond de amateurclub in vervoering, zo merkte Van den IJssel bij terugkeer.

"Het bestuur beloofde een uur gratis bier te tappen, dat was niet aan dovemansoren gericht. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, ik heb ongelofelijk genoten. Uiteindelijk lag ik om half vijf in bed."

De held van Jodan Boys moest vandaag gewoon werken

"De hele dag was fantastisch. We gingen om half drie weg, na een sportmaaltijd bij Van der Valk in Apeldoorn reden we door naar het stadion. Meer dan vijfduizend supporters zijn meegekomen, zij hebben ons op een geweldige manier gesteund."

Van den IJssel beseft dat de wedstrijd tegen Go Ahead op een gunstig moment kwam. "Ik snap dat ze niet met hun sterkste elftal speelden, dit weekend is de derby tegen PEC Zwolle. Dus als we een kans hadden, was het nu."

Hoe nu verder?

VVSB was de bekerverrassing van afgelopen seizoen met een halvefinaleplaats, dit jaar hoopt Jodan Boys minstens net zo ver te komen. Van den IJssel heeft wel een voorkeur voor de tegenstander in de achtste finales. "Dit avontuur willen we zo lang mogelijk volhouden, maar een uitwedstrijd bij Feyenoord in een misschien niet helemaal volle Kuip is ook mooi."

De achtste finales van de KNVB-beker worden gespeeld van 13 tot 15 december.

Ook teammanager Maarten Westerduin kan zijn geluk niet op. "Het begon als een schoolreisje voor ons. Op maandag hoopten we nog dat het geen 10-0 voor Go Ahead zou worden", vertelt hij op NPO Radio 2. "Het stadion ontplofte bij de 2-1, het was één groot feest. De klok leek niet vooruit te gaan en ik ging kapot. Het is ongelofelijk dat we gewonnen hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl