Vreugde bij Jodan Boys na het bereiken van de achtste finales
NOS VoetbalAangepast

Hoofdklasser Jodan Boys kortwiekt Eagles in beker

Jodan Boys heeft in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi gestunt door Go Ahead Eagles uit te schakelen. De hoofdklasser uit Gouda was met 2-1 te sterk voor de eredivisionist.

Aanvankelijk leek er niets aan de hand voor de thuisploeg: Sam Hendriks tikte na een klein half uur de 1-0 binnen. Door een mooie vrije trap van Levi Marengo werd het echter 1-1 en in de slotfase kopte Roald Heerkens de winnende goal binnen.

  • Orange Pictures
    Roald Heerkens van Jodan Boys kopt uit een corner de 2-1 binnen
  • Pro Shots
    Jodan Boys-trainer Dennis van den IJssel is blij met de overwinning
  • Pro Shots
    Jodan Boys-speler Romario Dos Santos is blij na afloop
  • Pro Shots
    Vreugde bij Jodan Boys na het bereiken van de achtste finales
  • Pro Shots
    Go Ahead Eagles druipt af

Jodan Boys is pas de derde amateurclub die in een uitduel na negentig minuten een eredivisieclub uit het bekertoernooi kegelt.

ADO wint moeizaam

ADO Den Haag plaatste zich met enige moeite voor de achtste finales. De Hagenaars keken thuis tegen Telstar lang tegen een achterstand aan, maar wonnen uiteindelijk met 2-1. Denis Mahmudov opende namens de Witte Leeuwen de score met een kopbal.

Tom Beugelsdijk en Achraf El Mahdioui balen bij de goal van Telstar

Tot de rust bleef Telstar eenvoudig overeind, maar erna werd de druk van ADO net iets te groot. Een kwartier voor tijd schoot Mike Havenaar de gelijkmaker binnen en met een knappe kopbal bezorgde Dennis van der Heijden zijn ploeg de winst.

Cupfighter

VVSB ontpopt zich als een heuse cupfighter. De verrassende halvefinalist van vorig jaar schaarde zich ten koste van Katwijk onder de laatste zestien.

De strijd tussen de twee derdedivisionisten was een ongelijke. De Noordwijkerhouters wonnen volstrekt verdiend met 3-0. De openingstreffer kwam op naam van Maikey Parami. Vorig seizoen was hij even een bekende Nederlander toen hij als HEMA-medewerker tegen FC Den Bosch in de kwartfinales de winnende treffer maakte.

Uitslagen KNVB-beker 25 oktober

Thuis Uit Uitslag
VVSB * Katwijk 3-0
TEC SC Cambuur * 0-4
ADO Den Haag * Telstar 2-1
Go Ahead Eagles Jodan Boys * 1-2
FC Volendam * Almere City FC 2-1 n.v.
Spakenburg ASWH * 2-3 n.v.
Sparta Rotterdam * PSV 3-1
* naar achtste finales

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl