NOS WielrennenAangepast

Kruijswijk en Dumoulin noemen Giro-parcours mooi en zwaar

Kruijswijk gaat voor podiumplek in Giro 2017

Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk, ze waren de smaakmakers van de afgelopen Giro, reden allebei meerdere dagen in het roze en laatstgenoemde was eigenlijk de morele winnaar. Maar uiteindelijk was het Vincenzo Nibali die zich, na de val van Kruijswijk, tot winnaar van de 99ste Giro mocht laten kronen.

De valpartij van Kruijswijk

Nieuwe ronde, nieuwe kansen in de 100ste editie. Dinsdag onthulde organisator RCS de route voor 2017. Veel liefhebbers waren eerder al op de hoogte, omdat maandagavond een slimmerik het parcours al op de server van de Giro had gevonden. De mooie Italiaanse dame op het podium liet zich daardoor niet uit het veld slaan en presenteerde de 21 etappes alsof haar leven ervan afhing.

Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin waren een stuk kalmer en bekeken het parcours met interesse. Kruijswijk, van wie al zeker is dat hij zich in 2017 wil gaan revancheren, was zeer te spreken over het rittenschema. "Een zwaar parcours. In de vierde rit hebben ze al een aankomst bergop (op de Etna, red.) gestopt. Dan heb je gelijk een beetje een schifting."

Vincenzo Nibali (derde van links), de presentatrice en organisatoren

Uitgebalanceerd

Ook Tom Dumoulin was enthousiast en noemt het "een mooi uitgebalanceerd parcours". Het is echter nog allerminst zeker of de renner van Giant zijn opwachting zal maken in de eerste grote ronde van het jaar. Dumoulin heeft aangegeven te wachten met zijn beslissing tot ook de Vuelta de etappes bekend heeft gemaakt. Pas dan kiest Dumoulin welke ronde hij gaat rijden. Qua tijdritkilometers heeft de Giro wellicht een streepje voor op de Tour: 67 om 39.

De aanloop naar de voorbereiding zal voor Kruijswijk ongeveer hetzelfde zijn als afgelopen jaar. "Misschien ga ik een andere etappekoers rijden ter voorbereiding, maar die plannen moeten we nog maken." Of de status van de klimmer veranderd is? "Ik zie mijzelf als een van de favorieten voor een podiumplek. Ik denk dat de buitenwereld en de media dat ook zo zien, en ik denk dat dat realistisch is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl