Het huis dat K. in brand stak
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

OM eist 14 jaar tegen man die dochters in huis wilde verbranden

Het Openbaar Ministerie heeft veertien jaar cel geëist tegen een man uit Best die in maart zijn huis in brand stak, waarin zijn twee dochters lagen te slapen. Hij staat terecht voor poging tot moord op zijn kinderen van 8 en 15 jaar. Ook wordt hem brandstichting met gevaar voor hulpverleners en de buren ten laste gelegd.

De 39-jarige Georg K. was verwikkeld in een scheiding met zijn vrouw. Omdat hij zijn kinderen en zichzelf dit leed wilde besparen, stak hij afgelopen maart zijn woning in brand, verklaarde K.

"We gaan samen dood"

Volgens de officier van justitie wilde K. de meisjes moedwillig doden en heeft hij dat goed gepland. De brandweer zag dat het hele huis was volgezet met jerrycans gevuld met benzine. Alle mogelijke vluchtwegen waren in brand gezet.

"We kunnen er niet uit, we gaan dood", schreeuwde een van zijn dochters. Dat kwam vandaag in de rechtbank naar voren, schrijft Omroep Brabant. De dochter van 15 probeerde te ontsnappen, maar haar vader hield haar tegen. "We gaan samen dood", zou hij gezegd hebben.

De dochter sloeg hem bewusteloos en vluchtte samen met haar zus uit het raam. Een buurman hielp de twee meisjes om uit het huis te komen. K. kwam zelf naar buiten toen de brandweer arriveerde.

Spijt

Een van de dochters volgt nu therapieën. "Papa, wat je ons hebt aangedaan is zwaar en stom", zei ze.

K. diende als militair in Bosnië. Daar ontwikkelde hij een posttraumatische stressstoornis. Volgens deskundigen kan K. niet omgaan met problemen en spanningen.

Hij raakte tijdens de rechtszaak geëmotioneerd en zei dat hij spijt heeft van wat hij heeft gedaan. Hij wil meewerken aan behandeling.

Op 8 november doet de rechter uitspraak.

Advertentie via Ster.nl