Angelique Kerber
NOS SportAangepast

Trofee en ring voor Kerber na tweede zege bij WTA Finals

Angelique Kerber heeft in Singapore ook haar tweede partij op de WTA Finals gewonnen. De nummer één van de wereld was Simona Halep, als vierde geplaatst, met 6-4, 6-2 de baas.

De eerdere onderlinge duels lieten een licht voordeel voor de kleine Roemeense zien (4-3) en ook nu was het verschil tussen de twee zeer gering. Kerber sloeg echter direct toe met een break, waarna Halep haar kansen in het vervolg van de set niet wist te verzilveren.

Trofee en ring

Kerber nam ook in de tweede set met een break direct afstand. Halep ging daarop aanvallender spelen. Haar alles-of-niets-spel pakte tegen de oerdegelijke Kerber niet goed uit. Na het duel met Halep kreeg Kerber vanwege haar eerste plaats op de WTA-ranglijst aan het einde van het jaar de bijbehorende trofee en ring.

Ondanks haar twee overwinningen is Kerber nog niet zeker van de halve finales. Ook Madison Keys, Kerbers laatste opponente in de rode groep, won en kan de Duitse nog de weg versperren.

Keys verslaat Cibulková

Keys, die eerder van Halep had verloren, rekende overtuigend (6-1 en 6-4) af met Dominika Cibulková. De Slowaakse nummer zeven van de plaatsingslijst haalde veel ballen terug en deed weinig verkeerd, maar kwam niet met iets speciaals op de proppen.

Madison Keys

De Amerikaanse had meer kracht en precisie en en wist daardoor een reeks winners te slaan. De tweede service van de Slowaakse bleek bovendien zwak. Keys maakte er optimaal gebruik van en kwam op eigen opslag niet in de problemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl