Het slachtoffer in het Omroep Brabant-programma Bureau Brabant.
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Acht jaar cel na mislukte moordpoging met haperende mitrailleur

Een 45-jarige Brabander heeft acht jaar gevangenisstraf gekregen voor een mislukte moordpoging. Hij richtte in augustus vorig jaar een mitrailleur op een varkensboer, maar het wapen weigerde.

De varkenshouder was op het land aan het werk in Boekel toen de dader op een rode scooter aan kwam rijden. Hij stopte en vroeg de boer eerst om hulp. Daarna richtte de dader zijn vuurwapen op het slachtoffer, maar het wapen weigerde.

Daarop laadde hij het wapen nog een aantal keren door. Dat gaf de boer genoeg tijd om het maïsveld in te vluchten, waardoor hij aan de dood ontsnapte, schrijft Omroep Brabant.

Pas maanden na de mislukte aanslag, in januari, werd de verdachte aangehouden.

'Gebrek aan respect voor leven'

Volgens de rechtbank handelde de dader planmatig. Dat is onder meer geconcludeerd uit camerabeelden waarop is te zien dat de verdachte op zijn scooter langs het bedrijf van de boer reed, keerde en terugreed.

In het vonnis staat dat man "een volkomen gebrek aan respect voor het leven van een ander" heeft getoond. Ook is in de veroordeling meegenomen dat de man nooit een motief heeft gegeven voor zijn daad en niet veel wilde vertellen over de moordpoging.

De dader heeft altijd ontkend en zei in de rechtszaal dat hij op het moment van de mislukte moordaanslag aan het werk was bij een sloperij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl