Concurrentie moet oppassen: WhatsApp komt met videobellen

WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om te kunnen videobellen. In testversies van de app op Android is de functie al gespot, meldt techsite Androidpolice. Eerder werd de optie al ontdekt in testversies van de chat-app voor Windows Phones. Dat betekent waarschijnlijk dat gebruikers de functie de komende tijd ook in de officiële versie kunnen verwachten.

In de testversie is duidelijk dat je via het telefoon-icoontje in chatgesprekken straks voor twee opties kunt kiezen: bellen met alleen audio of videobellen. Vervolgens wordt het videoscherm geladen, wat sterk lijkt op wat de concurrentie biedt.

De videobelfunctie is tot nu toe alleen gevonden in de Android-versies, mogelijk komt de functie pas later naar iOS, het besturingssysteem voor mobiele apparaten van Apple.

Populair

WhatsApp is verreweg de populairste chat-app in Nederland en wordt ook in veel andere landen op grote schaal gebruikt. Het was de eerste berichten-app met meer dan een miljard maandelijks actieve gebruikers. Die kunnen nu al bellen via de app, maar voor videobellen moeten ze nu nog uitwijken naar alternatieven als Skype of Apple's FaceTime.

Dat is straks dus een ander verhaal. Met als gevolg dat je voor het versturen van berichten, bellen èn videogesprekken WhatsApp kunt gebruiken. Dat kan pijn gaan doen bij de concurrentie en zeker bij Google. De internetgigant introduceerde onlangs zijn eigen videobel-app: Duo. De kans dat die app een flinke groei kan doormaken wordt dan weer een stukje kleiner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl