Wekdienst
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 25 oktober: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt vandaag zo'n 11 tot 13 graden. Het begint bewolkt, maar later op de dag komt in het noorden de zon steeds meer tevoorschijn.

Wat heb je gemist?

Tientallen doden bij aanslag op Pakistaanse kazerne

In Pakistan is een kazerne aangevallen door terroristen. Zeker veertig cadetten werden gedood toen gewapende mannen al schietend het gebouw binnendrongen. Er waren honderden mensen in de kazerne, die in de stad Quetta ligt. Op dit moment wordt een nog onbekend aantal gegijzeld.

Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanslag zit. IS zou de verantwoordelijkheid hebben opgeëist, net als een moslimgroep die banden heeft met al-Qaida.

'In onze barak vielen drie of vier mannen binnen'

Onrust bij C&A

Het rommelt bij modeketen C&A. Veel medewerkers van het familiebedrijf hebben al sinds 2008 geen salarisverhoging meer gekregen, zegt vakbond FNV. Vorige week overhandigde het personeel een petitie aan de directie. Daarin stond de oproep "eindelijk weer eens een fatsoenlijke cao met loonsverhoging af te sluiten".

De directie heeft nog niets gedaan met dat verzoek. Vanavond komen de C&A medewerkers bij elkaar.

C&A

Syrische vluchtelingenkinderen uitgebuit in fabrieken

In fabrieken van grote kledingmerken in Turkije worden gevluchte Syrische kinderen uitgebuit. Dat ontdekten journalisten van de BBC na een undercoveractie. De kinderen werken in fabrieken van onder meer warenhuis Marks and Spencer en onlinewinkel Asos.

Zij kregen ongeveer een euro per uur betaald. In sommige fabrieken werkten ze zonder bescherming met zware chemicaliën.

Een Syrisch kind in een vluchtelingenkamp in het Turkse Gaziantep

Wilders teleurgesteld in FBI

PVV-leider Geert Wilders wil weten wat er precies is gebeurd rond de schietpartij in het Amerikaanse Garland, Texas, in mei 2015. Toen openden twee mannen het vuur op een bijeenkomst waar Wilders een toespraak hield.

De FBI zou die dag te horen hebben gekregen dat er een dreiging was, maar daar niets over hebben verteld aan de beveiliging van de Nederlandse politicus. Die vindt dat "absoluut niet kunnen".

Wilders bij de uitreiking van de cartoonprijs

Verder vandaag

De Raad van State kijkt naar de vergunningen voor proefboringen op Schiermonnikoog. Gasbedrijf ENGIE E&P Nederland wil in de grond boren op het eiland om te kijken of er aardgas in de grond zit, maar het beoogde stuk land ligt in een natuurgebied. Vandaag begint de inhoudelijke behandeling van de zaak. De uitspraak is over zes weken.

De Filipijnse president Duterte vervolgt zijn reis langs de Aziatische buurlanden. Vorige week was het omstreden staatshoofd al in China, waar hij de banden aanhaalde. Vandaag begint Duterte aan een driedaags bezoek aan Japan.

En Georg K. verschijnt voor de rechter. Hij zou dit voorjaar hebben geprobeerd zijn twee dochters te doden door het huis in brand te steken. K. is een oud-militair en diende in Bosnië. Daar hield hij een psychische stoornis aan over. Het Openbaar Ministerie komt met een strafeis.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl