NOS SportAangepast

Koeznetsova en Plísková winnen thriller bij WTA Finals

Koeznetsova knipt eigen haar af tijdens tennispartij

Svetlana Koeznetsova heeft bij de WTA Finals in Singapore een verrassende zege geboekt op titelhoudster Agnieszka Radwanska: 7-5, 1-6, 7-5. Tijdens de partij zorgde de Russin ook nog voor verbaasde gezichten op de tribune: ze knipte tijdens een van de pauzes een stuk van haar vlecht af.

Koeznetsova had zich voor de WTA Finals geplaatst door afgelopen zaterdag het toernooi van Moskou te winnen. Ze arriveerde daardoor als laatste in Singapore, moe van de jetlag en alle geleverde inspanningen.

Knipbeurt

In de eerste set kwam ze knap terug van 1-4, maar dat lukte haar in de tweede set niet nog een keer. De 31-jarige Koenznetsova had tijdens het duel blijkbaar last van haar haar. Ze pakte een schaar en knipte zonder aarzelen een stuk van haar vlecht af.

Vroeg in de derde set leek de Russin de uitputting nabij, maar de veterane bleef knokken, poetste maar liefst drie breaks weg en sloeg op haar derde matchpoint toe. "Geen idee hoe ik dit gedaan heb", pufte de winnares, die voor het eerst sinds 2009 weer van de partij is bij de WTA Finals.

Karolína Plísková verslaat Garbiñe Muguruza

Karolína Plísková, de 24-jarige debutante op het elitebal, won in het tweede duel van de witte groep met 6-2, 6-7 (5), 7-5 van Garbiñe Muguruza.

De verliezend finaliste van de US Open had in 2013 op gravel de eerste ontmoeting met Muguruza nog verloren, maar was de winnares van Roland Garros vervolgens drie keer de baas op hardcourt.

Merkwaardig gevecht

Ditmaal opende Plísková ijzersterk. Ze won eenvoudig de eerste set en liep snel uit naar 3-1. Daarna ontspon zich een merkwaardig gevecht. Muguruza won vier games op rij, Plískova dwong toch nog een tiebreak af, maar verspeelde daarin een 3-0 voorsprong.

Muguruza leek vervolgens aan de winnende hand, maar miste op 5-2 een matchpoint en won geen game meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl