In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Feyenoordfans helpen gezin uit verongelukte auto

Drie Limburgse Feyenoord-fans zijn gisteravond te hulp geschoten na een ongeval op de A16. De drie vrienden, op de terugreis van de topper Feyenoord-Ajax, kwamen meteen in actie toen voor hun neus een vrachtwagen tegen een personenauto klapte.

De bestuurder van een Peugeot 206 wilde op de vluchtstrook parkeren, omdat de motor van zijn auto plotseling uitviel. Een achteropkomende vrachtwagenchauffeur kon de langzamer rijdende voorligger niet ontwijken en knalde tegen het linkerportier van de Peugeot. "Wij wisten meteen: dit zit helemaal fout", zegt Marc Waber, een van de drie Feyenoord-aanhangers tegen Omroep Brabant.

Zoontje

In de auto zaten een vader en moeder met hun zoontje. De drie Feyenoord-fans probeerden eerst het jongetje, dat achterin zat, uit de auto te halen. "Gelukkig zat hij aan de goede kant en mankeerde hij niets. We trokken de deur open en brachten hem in veiligheid." De moeder van het gezin kon op eigen kracht uit de Peugeot komen.

De vader van het gezin zat echter bekneld en kon geen kant op. "Na wat trekken en duwen kregen we hem los en haalden hem uit de auto. Ook hij is door het oog van de naald gekropen, we zagen geen ernstige botbreuken of iets. Ze hebben niet één, maar drie engeltjes op hun schouder gehad."

Kordaat

Niet veel later kwam een 26-jarige man uit Veldhoven meehelpen. Hij greep naar zijn telefoon en belde 112. Binnen een kwartier stonden twee ambulances op de snelweg om hulp te verlenen aan het gezin. "Ze zijn echt door het oog van de naald gekropen", zegt ook de Veldhovenaar.

De vrouw bedankte de vrienden voor hun kordate optreden, zegt Marc. "Ik hoop dat alles goed gaat met de bestuurder. Ze mogen heel blij zijn dat ze er nog zijn."

Advertentie via Ster.nl