Nicky Romero in de Melkweg tijdens het ADE
NOS NieuwsAangepast

Record voor ADE met 375.000 bezoekers

Het Amsterdam Dance Event is dit jaar bezocht door een recordaantal mensen, zegt de organisatie. Zo'n 375.000 bezoekers gingen naar een van de 1000 evenementen.

Het evenement groeit elk jaar. Zo was er dit jaar voor het eerst een camping voor bezoekers, was er een concert in de fietstunnel onder het Rijksmuseum en waren voor het eerst alle zalen open van de WesterUnie op het terrein van de Westergasfabriek.

Directeur Richard Zijlma is blij met deze editie. "Hoewel groei in absolute aantallen geen doel op zich is, zijn we wederom gegroeid in capaciteit met een volledig uitverkochte conferentie en een enorme belangstelling voor het festival", laat hij weten.

Gevaarlijke pil

Ook de gemeente Amsterdam kijkt tevreden terug op het evenement, dat duurde van woensdag tot en met vanochtend 09.00 uur. "De sfeer was goed en het is over het algemeen rustig verlopen", zegt een woordvoerder. "Het was natuurlijk wel drukker. Alsof je in de stad vier zaterdagen op rij hebt en een drukke zondag als toetje."

Vlak voor het ADE werd nog gewaarschuwd voor een levensgevaarlijke pil met de werkzame stof PMMA. Deze pillen zijn vooralsnog niet gevonden bij bezoekers die drugs lieten testen of die werden opgepakt met drugs. "De waarschuwing heeft waarschijnlijk geholpen", laat de gemeente weten. "Op alle locaties zijn bezoekers geïnformeerd, het is in de media geweest en het bericht is verspreid via de ADE-app."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl