Gesloten hekken en politie bij een van de scholen in Haren
NOS NieuwsAangepast

Internationale school in Haren ontruimd na dreigmail; loos alarm

In het Groningse Haren is vanochtend een internationale school ontruimd vanwege een dreigmail. Ook de leerlingen van een school ernaast zijn naar huis gestuurd. De politie vond in beide scholen echter niets verdachts.

De politie wil vooralsnog niet kwijt wat er precies in de dreigmail stond. "Toen we werden geïnformeerd hebben we direct actie ondernomen", zegt woordvoerder Anthony Hogeveen. "En we proberen nog te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor deze mail. Er is in ieder geval op een goede manier gereageerd en we zijn blij dat iedereen dit serieus heeft genomen."

Zorgen

De directeur van de internationale school twijfelde geen moment om alarm te slaan. "Ik kreeg vanochtend een mailtje via het algemene mailadres van de school. Toen ik het las, maakte ik me zorgen en dus heb ik de politie gebeld. Het gaat om de veiligheid van mijn leerlingen, dat is voor mij het meest belangrijk."

Zijn collega Lydi Tillema, teamleider van het naastgelegen Maartenscollege, vindt de beslissing om de politie te bellen volledig terecht. "We zijn samen opgetrokken toen de leerlingen van de internationale school het pand moesten verlaten. Wij zijn toen met alle teamleiders langs alle lokalen gegaan en hebben iedereen verzocht om rustig te vertrekken. En dat ging rustig en vrij snel."

Morgen gaan de kinderen van beide scholen gewoon weer naar school. "En dan beginnen we weer met de lessen", aldus Tillema van het Maartenscollege. "We hebben een mail naar alle ouders gestuurd. Daarin staat dat veiligheid voor ons voorop staat en dat we er alles aan doen om de veiligheid van onze leerlingen te garanderen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl