Max Verstappen komt niet aan de finish in de VS
NOS SportAangepast

Verstappen valt uit, Hamilton wint in VS

Lewis Hamilton is voor de vijfde keer winnaar geworden van de Grand Prix van de Verenigde Staten. De titelhouder bleef op het Circuit of the Americas in Austin zijn teamgenoot Nico Rosberg en Daniel Ricciardo voor. Voor Verstappen eindigde de race in mineur. Hij viel halverwege uit met problemen in de versnellingsbak.

Verstappen kwam bij de start nog goed weg, maar moest Kimi Räikkönen in de eerste bocht toch voor laten gaan. Met enige moeite slaagde Verstappen er wel in om de tweede Ferrari van Sebastian Vettel, die op een zachtere band was gestart, achter zich te houden.

Dubbel mis

Na de eerste serie pitstops pakte Verstappen Räikkönen terug, maar hij reed het gat net niet dicht naar Rosberg, die bij de start al wel door Ricciardo was gepasseerd. Vooraan sloop Hamilton intussen steeds iets verder weg.

Vanaf de 26ste ronde ging het plots flink mis voor Verstappen. Eerst dacht hij dat hij de pit in geroepen werd, maar dat was een een misvatting; er stond niemand klaar. Even later klonk er ineens een hoop geratel. Balend zette de jonge Nederlander zijn Red Bull met een haperende aandrijving aan de kant.

Lewis Hamilton wint de Grand Prix van de VS

Mercedes perfect

Kort daarna ging ook de race van Kimi Räikkönen volledig de mist in. De Fin viel uit omdat een wielmoer bij een stop niet goed was aangedraaid.

Bij Mercedes liep alles ondertussen op rolletjes, want Rosberg nam de tweede plaats over van Ricciardo, die een stop meer maakte. En Hamilton reed onbedreigd naar de zege. Daarmee komt de Brit iets dichter bij Rosberg, die nog altijd de leider is in de WK-stand. Met nog drie races te gaan is het verschil 26 punten.

WK-stand na 18 van de 21 races

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl