De spelers van Real Madrid feliciteren Karim Benzema met de 1-0 tegen Athletic

Real moeizaam langs Athletic Club, nederlaag Atlético

Real Madrid is in de Primera División in het eigen Santiago Bernabéu ontsnapt aan puntenverlies. Invaller Álvaro Morata was tegen Athletic Club de Bilbao met een laat doelpunt bepalend voor de ploeg van Zinedine Zidane: 2-1.

Karim Benzema scoorde al na zeven minuten simpel na een pass van Isco, die de bal veroverde na defensief geklungel van Athletic.

De Basken deden echter niet onder voor Real en na een half uur kwam het ook verdiend langszij via Sabin Merino, die matig verdedigen van Pepe afstrafte.

Real het gevaarlijkst

In de opwindende tweede helft was Real het gevaarlijkst: zo kopte Mateo Kovacic net naast en kreeg Gareth Bale de bal na een pass van Toni Kroos niet onder controle.

De jarige Morata scoorde wel in de 83ste minuut, in twee instanties, waarna Iñaki Williams nog een enorme kans op de 2-2 miste na een blunder van Raphaël Varane.

Steven N'Zonzi wordt besprongen na de 1-0

Sevilla won in eigen huis de topper tegen Atlético Madrid. Het was voor het eerst in zes jaar dat Sevilla de Madrilenen de baas was. Op 3 oktober 2010 stapte Sevilla voor het laatst als winnaar van het veld na een duel met Atlético.

Vooral in het eerste uur maakten de ploegen er een meeslepend gevecht van. In een moordend tempo werd de aanval gezocht, waarbij Sevilla het meest de bal had, maar de gasten de beste kansen kregen.

Kevin Gameiro (ex-Sevilla) stuitte op doelman Sevilla-doelman Sergio Rico en schoot in het zijnet, Angel Correa schoot nonchalant naast en een omhaal van Antoine Griezmann zeilde net over.

Inzakte

Toen het duel wat inzakte, sloeg Sevilla toe. Steven N'Zonzi schudde ongeveer een kwartier voor tijd twee man van zich af en schoof de bal in de verre hoek. Atlético kreeg in het restant geen grote kansen meer.