NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst prijst veerkracht van Feyenoorders

Van Bronckhorst: achteraf mogen we tevreden zijn

Feyenoord toonde karakter en er had misschien wel meer ingezeten dan een gelijkspel. Dat gevoel leefde bij trainer Giovanni van Bronckhorst na de Klassieker tegen Ajax (1-1).

"Het houdt een keer op, maar achteraf kunnen we tevreden zijn", zei Van Bronckhorst nadat zijn reeks van negen eredivisiezeges op rij met Feyenoord ten einde was gekomen. "Maar ik had het gevoel dat we vandaag ook konden winnen."

Verdedigende sprint

Van Bronckhorst was blij met de veerkracht die Feyenoord toonde na de 0-1 achterstand. "Dit team heeft zich teruggeknokt in de wedstrijd. Dat zie je ook aan de manier waarop Terrence (Kongolo, red.) ons in de slotfase redt met zijn verdedigende sprint."

Karim El Ahmadi was teleurgesteld. "Vooral omdat we voor rust veel kansen hadden om op voorsprong te komen", aldus de middenvelder.

Veel lof El Ahmadi voor Ziyech en Dolberg

El Ahmadi had veel lof voor zijn Ajax-collega's Hakim Ziyech (ze zijn goed bevriend) en Kasper Dolberg. "Hakim heeft misschien een of twee momenten nodig. Maar vergeet de treffer van Dolberg niet, dat wordt een grote speler."

Aanvoerder Dirk Kuijt had vooral oog voor de progressie die de Rotterdammers in de voorbije maanden hebben geboekt. "Dit Feyenoord is stukken verder dan vorig jaar. Het is aan anderen om te zeggen of we ook sterk genoeg zijn om voor de titel te gaan."

Kuijt: karakter getoond, maar toch teleurstellend

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl