NOS VoetbalAangepast

Druk op De Boer neemt toe na nieuwe nederlaag

Frank de Boer gaat zonder twijfel weer roerige dagen tegemoet in Milaan. De oud-Ajax-trainer die deze zomer naar Internazionale werd gehaald om de in verval geraakte Italiaanse topclub nieuw elan te geven, moest zondag uit tegen Atalanta (2-1) al de vierde competitienederlaag van dit seizoen slikken.

Inter viert de 1-1 tegen Atalanta, maar De Boer probeert zijn team scherp te houden

Volgens de toonaangevende Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport had De Boer afgelopen week een crisisberaad met vice-president Javier Zanetti, sportdirecteur Piero Ausilio en algemeen directeur Giovanni Gardini, waarin hij naar verluidt uitleg moest geven over zijn keuzes.

De Boer hoopte na een 1-0 zege van donderdag op Southampton in de Europa League tevergeefs op een positief vervolg in de competitie. Na één punt uit de voorgaande drie competitiewedstrijden bleek tegen Atalanta wederom dat de coach Internazionale nog altijd niet naar zijn hand weet te zetten.

Late penalty nekt Inter

Andrea Masiello zette Atalanta al na tien minuten op voorsprong en Inter kon daar in de eerste helft weinig tegenover stellen. Een snoeiharde vrije trap van Éder gaf De Boer weer een beetje hoop. In de slotfase ging het echter weer mis. Na een domme overtreding van Davide Santon op Franck Kessie kreeg de thuisploeg een strafschop en die werd door Mauricio Pinilla benut.

Mauricio Pinilla maakt het winnende doelpunt voor Atalanta tegen Inter

Door de nederlaag, de derde competitienederlaag op rij, zakte Inter naar de veertiende plaats op de ranglijst.

Lazio liet in de slotfase een overwinning uit de vingers glippen bij Torino. De Romeinen, met Wesley Hoedt maar zonder de geblesseerde Stefan de Vrij, moesten toezien hoe Adem Ljajic de thuisploeg vanaf de stip op 2-2 bracht. Napoli won met 2-1 bij Crotone en kwam op vier punten van koploper Juventus en twee van nummer twee AC Milan.

Kevin Strootman

AS Roma profiteert

AS Roma profiteerde zondagavond optimaal van de nederlaag van koploper Juventus, dat eerder dit weekend met 1-0 verloor bij AC Milan. De nummer twee won op eigen veld met 4-1 van Palermo.

De treffers van de thuisclub kwamen op naam van Mohamed Salah, Leandro Paredes, Edin Dzeko en Stephan El Shaarawy. De voorsprong van Juventus werd beperkt tot twee punten.

Bij AS Roma viel Kevin Strootman in de 69ste minuut bij een stand van 3-0 in. De international had de afgelopen week last van zijn rug. Volgens zijn coach Luciano Spalletti is Strootman onlangs bij Oranje te zwaar belast. Daardoor moest hij uit voorzorg op de bank beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl