NOS VoetbalAangepast

Foor antwoordde het NEC-publiek met zijn voeten

Foor antwoordde de NEC-fans met een doelpunt

Het was in alle opzichten een derby, NEC-Vitesse. Met vooraf één aangewezen hoofdrolspeler: Navarone Foor. Zijn overgang van Nijmegen naar Arnhem afgelopen zomer viel niet in goede aarde en dat werd hem zondagmiddag met spreekkoren en spandoeken nog eens duidelijk gemaakt. En wie opende vervolgens de score? Juist.

"Mijn doelpunt is mijn antwoord op alles wat er gebeurd is", zei hij kalm na afloop van het duel, dat overigens in 1-1 eindigde. "Je probeert je gewoon op het voetbal te focussen en dat heb ik gedaan."

Het Nijmeegse fanatisme ging hem niet in de koude kleren zitten, dat zeker niet. "Ik moest rustig blijven. Ik ben een gelovige jongen. Wat ik ervan vind? Ik kon het verwachten, was er op voorbereid. Ik had ook anders kunnen antwoorden, maar dat zou niet netjes zijn geweest."

Gelderse derby even gestaakt na opstootjes

Ik houd van derby's, maar biergooien moeten we niet doen. Dat is echt kut.

NEC-coach Peter Hyballa

De 0-1 van Foor in de 38ste minuut was lange tijd de enige treffer van de middag en leek dus beslissend. Vitesse had kansen op meer en was na rust de bovenliggende partij, maar de nummer 7 verzuimde het duel met de nummer 12 definitief te beslissen. "Een wijze les voor ons", concludeerde Foor. "Volgende keer moeten we meedogenlozer zijn."

Het belangrijkste wapenfeit aan Nijmeegse kant kwam aanvankelijk van de tribunes; Vitesse-middenvelder Lewis Baker werd bekogeld met plastic glazen bier. Uiteindelijk legde scheidsrechter Pol van Boekel het duel even stil.

Fraser kan niet leven met 1-1

Na de hervatting legde NEC zich niet neer bij een nederlaag en het werd daar in de 88ste minuut voor beloond. Dario Dumic kopte de 1-1 binnen. Vitesse-coach Henk Fraser aanschouwde het hoofdschuddend. "We waren naïef op het moment van de 1-1. Dat heeft ons twee punten gekost."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl