Thomas Lüthi in actie bij de Grand Prix van Australië.

Moto2: Lüthi nadert Zarco na zege in Australië

Tom Lüthi heeft in de Moto2-klasse de Grote Prijs van Australië op zijn naam geschreven. De Zwitser won daarmee zijn tweede race op rij en heeft de spanning in het wereldkampioenschap van een nieuwe impuls voorzien.

Lüthi (Kalex) had in de kwalificatie de beste tijd neergezet, maar moest tijdens de race zelf alles uit de kast halen om Franco Morbidelli voor te blijven. Op de meet was het verschil slechts 0,010. De Duitser Sandro Cortese werd derde.

De zege leverde Lüthi 25 punten op voor de WK-stand. Daarin staat hij nu tweede, met 22 punten minder dan de Fransman Johann Zarco, die op Phillip Island slechts twaalfde werd. Er zijn nog twee races te gaan.

Crutchlow de sterkste in MotoGP-race Australië

Primeur Crutchlow

Cal Crutchlow boekte voor de tweede keer in zijn loopbaan een GP-zege in de MotoGP. Hij was daarmee tevens de eerste Brit die als eerste over de finish kwam in een race op Phillip Island.

Crutchlow maakte dankbaar gebruik van een remfout van Marc Márquez. De Spaanse wereldkampioen schoof daardoor onderuit in de achttiende ronde, waarna Crutchlow de leiding overnam. Die hield hij daarna met pijn en moeite vast, voor de jagende Valentino Rossi.

Cal Crutchlow viert de zege in de Grand Prix van Australië.

In de Moto3 liet de Zuid-Afrikaan Brad Binder zijn suprematie andermaal zien. De wereldkampioen veroverde zijn zesde zege van het seizoen en zijn dertiende podiumplaats in zestien grands prix.