Anthony Rizzo viert zijn homerun
NOS SportAangepast

Chicago Cubs na 71 jaar weer in World Series

Chicago Cubs heeft zich voor het eerst sinds 1945 voor de World Series geplaatst. De ploeg versloeg in eigen huis de Dodgers uit Los Angeles met 5-0 en bracht de eindstand in de best-of-seven daarmee op 4-2. Komende dinsdag is het eerste duel met Cleveland Indians.

Cubs-pitcher Kyle Hendricks kreeg in de eerste zeven innings slechts twee hits tegen. Hij werd bovendien geholpen door Anthony Rizzo en Wilson Contreras, die de bal in de vierde en vijfde inning over de hekken sloegen.

Closer Aroldis Chapman stelde de zege daarna veilig. Doordat de Cubs de World Series ingaan, krijgt de MLB een 'onervaren' kampioen. Beide finalisten wonnen de World Series twee keer; de Cubs voor het laatst in 1908, de Indians wachten sinds 1948 op de titel.

Laatste Nederlands international uitgeschakeld

Met de nederlaag van de Dodgers is ook de laatste Nederlands international uitgeschakeld. Werper Kenley Jansen kwam nog wel in actie: hij gooide de laatste drie innings en kreeg daarin geen enkele hit tegen. Het kwaad was toen echter al geschied.

In totaal stonden vier Nederlandse internationals in de play-offs. Jonathan Schoop verloor met Baltimore Orioles de wildcard-game van Toronto Blue Jays. Die ploeg was ook verantwoordelijk voor de uitschakeling van Texas Rangers met Jurickson Profar, terwijl Xander Bogaerts met Boston Red Sox verloor van Cleveland Indians.

San Francisco Giants, met de Nederlandse bondscoach Harvey Meulens als slagcoach, dolf het onderspit tegen Chicago Cubs. Voor catcher Spencer Kieboom, zoon van een Nederlandse vader en een Amerikaanse moeder, eindigde het play-offs-avontuur met Washington Nationals in de eerste ronde tegen de Dodgers.

  • EPA
    'It is happening', schrijft een Cubs-fan op een spandoek. De club moest 71 jaar wachten op een finaleplaats
  • EPA
    Aroldis Chapman wordt bedolven onder zijn teamgenoten nadat de closer de zege veilig stelde
  • EPA
    Feest bij de Cubs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl