NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 23 oktober: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, de dag start plaatselijk grijs door hardnekkige mist. Later gaat op veel plaatsen de zon schijnen en wordt het 11 graden. Op de meeste plaatsen blijft het droog.

Wat heb je gemist?

Nordea blijft flirten met ABN Amro

De topman van de Zweedse Nordea-bank denkt dat een fusie tussen zijn bank en staatsbank ABN Amro er nog steeds in zit. Een eerdere toenaderingspoging van de Zweden begin deze maand werd door ABN Amro en de Nederlandse staat afgewezen. Björn Wahlroos zei in een interview met de Finse publieke omroep dat op zijn vroegst na de verkiezingen in Nederland in maart verder gesproken zal worden. Nordea is de grootste bank in Noord-Europa. Volgens Wahlroos zouden zijn bank en ABN Amro "prima bij elkaar passen". Hij heeft de Nederlanders voorgesteld om het hoofdkantoor van de fusiebank in Nederland te vestigen.

​Brand Amsterdam

In het Westelijk Havengebied bij Amsterdam heeft een grote brand gewoed bij een chemisch bedrijf. Door nog onbekende oorzaak ontplofte een tank met afvalwater. De tank vloog daarbij in brand. Omdat er geen ontvlambare stof in zat, kon het vuur vrij makkelijk worden geblust. Vanwege de brand werd het scheepvaartverkeer een tijdje stilgelegd. Inmiddels is het weer vrijgegeven. Niemand raakte gewond.

Trump: ik klaag ze allemaal aan

Plannen Trump

Donald Trump heeft de plannen gepresenteerd die hij zou willen uitvoeren tijdens zijn eerste honderd dagen in het Witte Huis. Hij wil onder meer de macht van lobbyisten beperken en nieuwe onderhandelingen voeren over vrijhandelsverdragen. De afgelopen weken kreeg Trump vooral aandacht in de media vanwege een aantal schandalen. Met nog zeventien dagen te gaan voor de verkiezingen, probeert hij nu weer aandacht te vestigen op de inhoud. Volgens het campagneteam van Trump zijn de maatregelen die hij noemde zijn speerpunten voor de laatste twee weken van de campagne.

Feyenoord-Ajax, zondagmiddag 14.30 uur

Verder vandaag

Ajax en Feyenoord kruisen de degens in de klassieker. Beide teams trainden gisteren nog en dat was al een spektakel op zich.

Verder hebben we weer uitgebreid rondgebeld in Aleppo en brengen we een nieuw verhaal in onze reeks over hoe de burgers daar de oorlog in hun stad ondergaan.

En Max Verstappen rijdt vanavond de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij start vanaf de vierde plek. Eerder hebben enkele coureurs zich kritisch uitgelaten over de agressieve rijstijl van de Nederlander. Zij vrezen dat er ongelukken van zullen komen.

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl