Milan verslaat Juve dankzij tieners

AC Milan heeft koploper en regerend landskampioen Juventus de tweede nederlaag van het seizoen toegebracht in de Serie A, Twee tieners speelden een hoofdrol. De 18-jarige middenvelder Manuel Locatelli was matchwinnaar en de 17-jarige keeper Gianluigi Donnarumma had op de valreep een prachtige redding in huis.

Manuel Locatelli viert zijn goal tegen Juventus

Miralem Pjanic leek Juventus vlak voor rust op voorsprong te zetten. De Bosniër prikte een vrije trap binnen, maar Leonardo Bonucci zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan. Na rust bleven de kansen schaars. Toch viel er een doelpunt in San Siro.

Locatelli vond in de 65ste minuut met een verwoestende, diagonale uithaal de kruising boven doelman Gianluigi Buffon. Mede dankzij Donnarumma hield de thuisploeg de voorsprong vast. Ver in blessuretijd voorkwam de keeper met een katachtige redding dat een schot van Sami Khedira in het doel belandde. Arbiter Nicola Rizzoli floot daarna meteen af.

Gianluigi Donnarumma

AC Milan won na negen nederlagen op rij eindelijk weer eens van de Turijnse formatie. Door de zege verkleinde Milan het gat met Juve op de ranglijst na negen speelrondes tot twee punten. AS Roma kan zondagavond bij winst op Palermo evenals Milan op 19 punten komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl