Max Verstappen noteert de vierde tijd tijdens de kwalificatie
NOS SportAangepast

Verstappen start race van vierde plaats, Hamilton pakt pole

Max Verstappen begint de Grand Prix van de Verenigde Staten zondag vanaf de vierde startplek. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton doet dat vanaf pole position.

De Brit bleef in een tijd van 1.34,999 zijn Mercedes-teamgenoot en leider in de WK-stand Nico Rosberg twee tienden voor op het circuit van Austin. Achter de twee zilverpijlen op de eerste startrij staan de twee Red Bulls op de tweede startrij, want Verstappen krijgt zijn stalgenoot Daniel Ricciardo naast zich op P3.

De Australiër dook in de slotfase van de kwalificatie nipt onder de tijd van Verstappen (1.35,747). Ook werd duidelijk dat Ricciardo een dag later een andere racestrategie zal hanteren dan Verstappen, aangezien hij op zachtere banden aan de wedstrijd begint dan de Nederlander.

Max Verstappen

Kritiek en regelwijziging

Eerder op de dag hadden enkele coureurs zich kritisch uitgelaten over de agressieve rijstijl van Verstappen. Zij menen dat er ongelukken van zullen komen als er niet strenger wordt opgetreden door de wedstrijdleiding.

Die coureurs, onder anderen Kimi Raïkkönen, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, krijgen de FIA aan hun zijde, want de autosportfederatie heeft laten weten dat het de regels aanscherpt en Verstappen vanaf nu op zijn tellen moet passen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl