Douglas Costa viert zijn goal met een selfie
NOS Voetbal

Bayern wint en blijft koploper in Duitsland

Bayern München heeft in de Bundesliga zijn koppositie verstevigd dankzij een thuiszege op Borussia Mönchengladbach: 2-0. FC Köln verspeelde de tweede plek aan Hertha BSC door het onderlinge duel in Berlijn met 2-1 te verliezen.

Bayern swingde een uur lang en creëerde legio kansen. Robben stond aan de basis van de 1-0 (kopbal Vidal) en de 2-0 (schot Costa). De Braziliaan in Duitse dienst vierde zijn goal met een selfie.

De thuisclub nam in de laatste vijftien minuten gas terug.

Hertha wint, Dortmund laat punt liggen

Ibisevic schoot Hertha op 1-0, waarna Bundesliga-topscorer Modeste met zijn achtste doelpunt Köln langszij bracht. Na een vrije trap kopte Stark Hertha op 2-1, waarna de paal de Berlijnse ploeg twee keer te hulp schoot.

Borussia Dortmund liep in zijn jacht op Bayern averij op. Dortmund stelde pas in blessuretijd na een 3-1 achterstand een punt veilig bij rodelantaarndrager Ingolstadt (3-3), staat zesde en heeft zes punten achterstand op de koploper.

Suttner en Lezcano deden Dortmund pijn. De Oostenrijker nam twee indraaiende vrije trappen waaruit gescoord werd en de Paraguayaan trof twee keer doel.

Lang leek doelman Nyland echter de held van Ingolstadt te worden. Hij hield in de slotminuten Aubameyang en Götze van scoren af en ranselde in de extra tijd ook nog een kopbal van Piszczek uit zijn doel. De rebound van Pulisic was hem echter toch te machtig.

Uitslagen Bundesliga

ThuisUitUitslag
Hamburger SVEintracht Frankfurt0-3
Bayer LeverkusenHoffenheim0-3
Hertha BSC1. FC Köln2-1
FC Ingolstadt 04Borussia Dortmund3-3
SV Darmstadt 98VfL Wolfsburg3-1
SC FreiburgFC Augsburg2-1
Bayern MünchenBorussia Mönchengladbach2-0
RB LeipzigWerder Bremenzondag
Schalke 041. FSV Mainzzondag 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl