Georginio Wijnaldum krijgt een arm om zijn schouder van Liverpool-trainer Jürgen Klopp
NOS VoetbalAangepast

Liverpool en Arsenal delen kop, Koeman beleeft 'oneerlijke' voetbaldag

In de Premier League delen Liverpool en Arsenal voorlopig de leiding. Zondag moeten ze mogelijk een stap terug doen, want dan komt Manchester City in actie.

Liverpool won thuis met 2-1 van West Bromwich Albion. Na een stroef begin kwam het voor rust op 2-0. Sadio Mané maakte van dichtbij de 1-0 en gaf de voorzet bij de 2-0 van Philippe Coutinho. In de slotfase kwam de 2-1 van de voet van Gareth McAuley, die in een scrimmage het handigst was.

Verjaardag Wenger

Arsenal stelde op de 67ste verjaardag van manager Arsène Wenger teleur met een 0-0 gelijkspel thuis tegen Middlesbrough, ondanks een overdaad aan balbezit.

Arsenal-coach Arsène Wenger baalt op zijn 67ste verjaardag

Arsenal kreeg via onder anderen Mohamed Elneny, Alexis Sánchez en Laurent Koscielny genoeg kansen, maar kon de ban niet breken. Middlesbrough counterde gevaarlijk en zag Gastón Ramirez met een vrije trap de lat treffen.

Tottenham Hotspur speelde eerder op de dag ook gelijk (0-0 bij Bournemouth) en blijft op een punt van Arsenal staan. Morgen is ook de topper Chelsea-Manchester United.

Domper Koeman

Ook Ronald Koeman leek gelijk te spelen met Everton, maar op bezoek bij Burnley werd het vlak voor tijd toch nog een 2-1 nederlaag. Scott Arfield nam de winnende treffer voor zijn rekening.

Door de nederlaag verliest Koeman met Everton de aansluiting met de top. Het gat met Liverpool en Arsenal is vijf punten.

Teleurgesteld verlaat Ronald Koeman het veld

Uitslagen Premier League zaterdag

ThuisclubUitclubUitslag
BournemouthTottenham Hotspur0-0
ArsenalMiddlesbrough0-0
Swansea CityWatford0-0
BurnleyEverton2-1
Hull CityStoke City0-2
Leicester CityCrystal Palace3-1
West Ham UnitedSunderland1-0
LiverpoolWest Bromwich Albion2-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl