Rudi van Houts stopt als mountainbiker

Mountainbiker Van Houts zet punt achter loopbaan

Rudi van Houts heeft een punt achter zijn loopbaan als mountainbiker gezet. De 32-jarige renner maakte eerder al bekend niet verder te gaan bij het team van Bart Brentjens, maar heeft nu besloten helemaal te stoppen.

"Nieuwe uitdagende doelen en de daarbij behorende motivatie om er vol tegenaan te gaan, ontbreken", stelt de tweevoudig Nederlands kampioen op zijn website.

Van Houts reed drie olympische races, maar die optredens werden geen succes. In Rio stapte hij al na een ronde af na een lekke band en een val.

Na jaren voor het topteam Multivan-Merida te hebben gereden, stapte hij dit jaar over naar het CST-Superior Brentjens MTB Team.

Bart Brentjens en Rudi van Houts in actie tijdens de Spelen van Peking

Wielrenner Marc de Maar zet zijn loopbaan voort bij het Habitat Mountainbike Team. De Maar (32) was de afgelopen twee jaar op de weg actief voor Team Roompot, maar gaat zich richten op de mountainbikediscipline marathon.

"Na een aantal gesprekken met verschillende ploegen bleek de professionele Nederlandse MTB ploeg Habitat de beste optie. Het is een internationale ploeg met een Nederlandse basis, die in de crosscountry meedoet met de wereldtop en zich nu met mij ook verder wil richten op de marathon'', aldus De Maar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl