Een stewardess van KLM
NOS NieuwsAangepast

Vanaf maandag korte werkonderbrekingen bij de KLM

Cabinepersoneel van de KLM gaat vanaf maandag korte werkonderbrekingen houden. Dat gebeurt telkens voorafgaand aan een vlucht. Volgens vakbond FNV zullen actievoerende personeelsleden dan steeds tien minuten het werk neerleggen tussen 5.00 uur en 23.00 uur.

Ze eisen dat de KLM het aantal bemanningsleden aan boord niet terugbrengt. "Reizigers zullen door de acties waarschijnlijk tien minuten langer moeten wachten bij de gate", aldus een woordvoerder van de FNV.

Stiptheidsacties

Bonden en de luchtvaartmaatschappij steggelen al lange tijd over het besluit van de KLM om vanaf eind oktober minder cabinepersoneel in te zetten op sommige lange vluchten. De maatregel is volgens de KLM noodzakelijk om de eigen doelstellingen voor verbetering van de productiviteit te halen, zolang bonden niet bereid zijn te praten over een nieuwe cao.

De FNV wil dat het plan van tafel gaat en hield daarom al stiptheidsacties. "De KLM blijft vasthouden aan haar eenzijdige bezuinigingsdoelstelling, ondanks dat het bedrijfsresultaat al verbetert. De acties zullen daarom de komende tijd alleen maar steviger worden, zolang de KLM haar verslechteringen niet van tafel haalt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl