Stefan de Vrij

De Vrij breekt middenvoetsbeentje op training

Lazio moet Stefan de Vrij de komende weken missen. De verdediger (24) liep donderdag een blessure aan zijn voet op tijdens de training. Vrijdag bleek dat hij het buitenste middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet heeft gebroken. De Vrij was net weer helemaal fit, nadat hij door een knieblessure tien maanden niet had gespeeld.

Hoe lang het herstel van deze blessure gaat vergen, werd niet bekendgemaakt door Lazio. Normaal staat er zo'n vier tot zes weken om te genezen als een middenvoetsbeentje helemaal is gebroken. Het is onduidelijk of het bot van De Vrij ook helemaal door is, of dat er 'slechts' een scheurtje in zit.

Geen interlands

Het lijkt in ieder geval vrijwel zeker dat de verdediger de komende interlands van het Nederlands elftal mist. Oranje oefent op 9 november thuis tegen België. Vier dagen later staat de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Luxemburg op het programma.

De Vrij was tijdens de afgelopen interlands van Oranje (tegen Wit-Rusland en Frankrijk) voor het eerst sinds lange tijd weer opgeroepen, maar speelde geen minuut. Bij Lazio miste hij dit seizoen tot afgelopen weekend, toen hij uitviel na een botsing, nog geen minuut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl