Inspectie van de Merwedebrug
NOS Nieuws

Morgen twee rijstroken Merwedebrug naar het zuiden open

Vanaf morgenochtend zijn er op de A27 bij de Merwedebrug overdag in beide richtingen weer twee rijstroken open voor auto’s. Gisterochtend gingen er bij Gorinchem al twee rijstroken richting het noorden open.

Het was de bedoeling de twee rijstroken in zuidelijke richting vanochtend al voor de ochtendspits open te stellen, maar volgens Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat lukte dit niet op tijd.

Om het verkeer veilig over de rijstroken te leiden en de bussen en vrachtwagens er tussenuit te halen, moeten er mobiele rijstrooksignaleringen worden geplaatst. Gisteravond bleek dat de berm daarvoor niet stevig genoeg was.

Doorrijden

Vanwege de plaatsing van die mobiele verkeersgeleiders en de versteviging van de berm, moet het verkeer op de A27 richting het zuiden vanavond nog rekening houden met hinder. Hierdoor is vanaf 19.00 uur tussen verzorgingsplaats Scheiwijk en de Merwedebrug voor al het verkeer maar één rijstrook beschikbaar.

Volgens Fleuren heeft het openstellen van beide rijstroken naar het noorden al geleid tot een betere doorstroming van het verkeer en zijn de files in die richting afgenomen. Hij verwacht dat vanaf maandag de auto's weer als vanouds kunnen doorrijden bij Gorinchem.

Rijkswaterstaat heeft de maatregelen rond de Merwedebrug aangepast voor een vlottere doorstroming van het verkeer en een veilige werkomgeving voor de mensen die het vrachtverkeer wegleiden. Zwaar verkeer mag nog niet over de Mbrug.

Rijstroken 's nachts dicht

Rijkswaterstaat kijkt voortdurend hoe vrachtverkeer en bussen die toch de Merwedebrug op willen rijden, veilig kunnen worden weggeleid. ’s Avonds en ’s nachts blijft de situatie ongewijzigd en zijn in verband met de veiligheid van de verkeersregelaars in beide richtingen beide rijstroken dicht.

Al het verkeer wordt bij afritten Avelingen (noordzijde) en Nieuwendijk (zuidzijde) van de A27 afgeleid. Beneden aan de afrit staan verkeersregelaars, die de vrachtwagens en bussen naar de omleidingsroute leiden. Automobilisten mogen via de opritten de snelweg weer op, naar de Merwedebrug.

De problemen op de Merwedebrug bij Gorinchem begonnen nadat er begin deze maand haarscheurtjes in de constructie waren ontdekt. Morgen beginnen de werkzaamheden om de brug te herstellen. Die kunnen tot begin december duren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl