Bilal Basaçikoglu gaf de assist, Nicolai Jørgensen scoorde

Feyenoord boekt op Zorja zege met perspectief, eretreffer Van Persie

Feyenoord heeft door een 1-0 zege op Zorja Loegansk weer volop zicht op het bereiken van de volgende ronde van de Europa League. Nicolai Jørgensen maakte de enige goal in De Kuip. Manchester United rekende in dezelfde groep A overtuigend af met Fenerbahçe: 4-1.

Feyenoord startte stormachtig. Jørgensen zag een schot na vijf minuten net over worden getikt door doelman Oleksij Sjevtsjenko en uit de daaropvolgende corner kopte hij ook gevaarlijk in, maar stond Sjevtsjenko weer op de goede plek. Tien minuten na die kansen kopte Bilal Basaçikoglu maar net over.

Nicolai Jørgensen (r) kon scoren op aangeven van Bilal Basaçikoglu
    Bilal Basacikoglu baalt na gemiste kans
    Dirk Kuijt bleef de hele wedstrijd op de bank

Zorja kwam na de kansen voor Feyenoord beter in de wedstrijd. Ivan Petriak scoorde bijna, maar Brad Jones redde nog net op zijn hobbelend schotje. Vlak na rust was het wel raak voor de Rotterdammers. Basaçikoglu pakte bij de zestien van Zorja de bal af van Michail Sivakov en bood een niet te missen kans aan Jørgensen.

Na de goal kwam Feyenoord wel onder druk, maar de Oekraïners konden niet echt door de defensie van de thuisploeg breken. Op enkele gevaarlijke schoten van afstand na, gaf Feyenoord eigenlijk niets weg en hielden de Rotterdammers de punten in huis.

Uitslagen groep A

FeyenoordZorja Loegansk1-0
Manchester UnitedFenerbahçe4-1

United wint, eretreffer Van Persie

Manchester United was op Old Trafford veel te sterk voor Fenerbahçe. Na een half uur spelen schoot Paul Pogba de Engelsen vanaf de strafschopstip naar 1-0. Drie minuten later kreeg United weer een penalty, deze keer benut door Anthony Martial.

Nog voor rust besliste Pogba het duel met zijn tweede treffer, een prachtig schot in de bovenhoek. Ook na de rust bleef United heersen. Al na drie minuten in de tweede helft zette Jesse Lingard met een diagonaal afstandsschot de 4-0 op het scorebord.

Een monsterscore leek in de maak, maar na de vierde treffer stokte de doelpuntenmachine van de thuisploeg.

Robin van Persie na zijn eretreffer op Old Trafford

Robin van Persie kreeg zelfs een dot van een kans om het leed voor Fenerbahçe iets te verzachten, maar de oud-speler van United mikte vanaf 20 meter net naast. Vlak voor tijd kreeg hij alsnog loon naar werken.

Met een intikker tekende Van Persie voor de 4-1, wat hem applaus van het thuispubliek, inclusief Sir Alex Ferguson, opleverde.