Frank de Boer langs de lijn bij Internazionale

De Boer kan weer even ademhalen na zwaarbevochten zege op Southampton

Trainer Frank de Boer heeft zijn eerste Europese driepunter met Internazionale te pakken. In eigen huis won de club uit Milaan met 1-0 van Southampton.

Na twee nederlagen was een overwinning meer dan welkom voor de Nederlandse coach. Makkelijk ging het niet, de Italianen speelden het laatste kwartier met een man minder na de tweede gele kaart van Marcelo Brozovic.

Inter stond toen al op voorsprong, door een treffer van Antonio Candreva. De aanvaller haalde vanaf een meter of negen verwoestend uit. Vlak voor tijd kreeg Virgil van Dijk, die de aanvoerdersband droeg bij Southampton, nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gekeerd.

Clasie op de bank

Ook voormalig FC Twente-speler Cuco Martina stond in de basis bij de bezoekers, Jordy Clasie bleef op de bank.

In dezelfde groep verloor Hapoel Beer Sheva op eigen veld met 1-0 van Sparta Praag. De Tsjechen zijn koploper met zes punten, twee meer dan Southampton en Hapoel. Inter staat met drie punten vierde.

Virgil van Dijk baalt na een gemiste kans tegen Internazionale

Met Adam Maher als aanvallende middenvelder ging Osmanlispor in Turkije op jacht naar een zege op Villarreal. Dat leek lange tijd te gaan lukken, want bij rust stond de thuisploeg met 2-0 voor dankzij twee goals van Raul Rusescu.

Rood

Na rust kreeg Mehmet Guven van Osmanlispor rood na een overtreding binnen de zestien. De toegekende strafschop werd gemist door Bruno Soriano. Zijn ploeggenoot Alfred N'Diaye zorgde een minuut later alsnog voor de aansluitingstreffer. Voormalig wonderkind Alexandre Pato maakte een kwartier voor tijd de 2-2.

Steaua Boekarest en FC Zürich kwamen in dezelfde poule ook tot een gelijkspel: 1-1. Villarreal leidt met vijf punten, Osmanlispor en Zürich volgen met vier. Steaua staat onderaan met twee punten.

Adam Maher in duel met Samuel Castillejo van Villarreal

Schalke blijft winnen

Invaller Klaas-Jan Huntelaar won met zijn ploeg Schalke 04 op bezoek bij FK Krasnodar en boekte daarmee de derde zege. Jevhen Konopljanka zorgde na elf minuten voor de goal. Red Bull Salzburg verloor thuis met 1-0 van Olympique Nice.

Schalke gaat aan de leiding met de maximale score na drie duels. Krasnodar heeft er zes, Nice drie en Salzburg is nog puntloos.