Hakim Ziyech zette Ajax op 0-1

Ajax verspeelt in Vigo tweemaal een voorsprong

Ajax heeft in zijn derde groepsduel in de Europa League zijn eerste punten verspeeld. De Amsterdammers speelden in Spanje gelijk tegen Celta de Vigo: 2-2.

Nadat Celta in de beginfase dreigender was geweest, kwam Ajax op voorsprong via Hakim Ziyech die kundig afrondde na goed werk van Kasper Dolberg.

• AFP
    Amin Younes zette Ajax voor de tweede keer op voorsprong
    Fabian Orellana scoort de 2-2, Ajax keeper Andre Onana is kansloos
    Daley Sinkgraven in duel met Josep Sene
    Nemanja Gudelj krijgt de gele kaart van scheidsrechter Ivan Kruzliak
    Stan van Bladeren (l) werd snel ingevlogen vanwege een blessure bij reservedoelman Diederik Boer

Andreu Fontás maakte snel de 1-1 door uit een vrije trap van Lemos met een prachtig hakje (al dan niet met voorbedachten rade) doel te treffen.

In de gelijkopgaande tweede helft kwam Ajax weer op voorsprong dankzij Amin Younes, die met een bekeken schot in de verre hoek scoorde. De Spaanse middenmoter had echter het laatste woord: Fabiám Orellana trof doel met een prachtig afstandsschot.

Uitslagen groep G

Celta de Vigo Ajax2-2
StandardPanathinaikos2-2

In het andere duel in groep G speelde Standard in Luik gelijk tegen Panathinaikos: 2-2. De Grieken leken af te stevenen op een overwinning na twee treffers van Victor Ibarbo, maar Edmilson Junior bracht nog voor rust de spanning terug.

Ishak Belfodil zorgde vanuit een vrije trap voor de gelijkmaker voor de thuisploeg. Doelman Luke Steele ging daarbij niet geheel vrijuit.