Aleksander Ceferin
NOS Voetbal

Ceferin: finale Champions League mogelijk buiten Europa

De kans is aanwezig dat de finale van de Champions League in de toekomst buiten Europa wordt afgewerkt. Dat heeft UEFA-voorzitter Alexander Ceferin donderdag gezegd in een interview met persbureau AP.

"Ik vind het zeker een optie, maar we moeten erover praten", zegt Ceferin, die wil benadrukken dat de reistijd niet langer hoeft te worden. "Om van Portugal naar Azerbeidzjan te reizen is bijna net zo lang als dat je van een West-Europese stad naar New York reist. Voor de fans is het dus geen probleem, maar we moeten zien of dit lukt. Het is en blijft wel een Europese competitie, dus laten we erover nadenken."

Italiaanse Supercup

Het zou niet voor het eerst zijn dat een wedstrijd in Europa buiten Europa wordt afgewerkt. Zo heeft de wedstrijd om de Italiaanse Super Cup meerdere keren in de Verenigde Staten, China of Qatar plaatsgevonden. Reden? Geld.

Het toewijzen van een stadion wordt nu nog in het geheim besloten door de leiding van de UEFA. Ceferin wil een open aanbestedingsprocedure. Ceferin: "Dat moet heel duidelijk zijn, want het toewijzen van een Champions League-finale moet niet op een politieke gunst lijken."

De finale van de Champions League is dit seizoen in het Millennium Stadium in Cardiff (Wales).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl