Het ziekenhuis van Almelo
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Tientallen infecties met besmettelijk norovirus in Almelo

In het ziekenhuis in Almelo zijn zo'n twintig mensen besmet geraakt met het norovirus. Zowel medewerkers als patiënten hebben een infectie opgelopen.

Het ziekenhuis zegt dat er 23 mensen liggen op de afdeling interne geneeskunde, waar het virus toesloeg. De meesten daarvan zijn besmet. De mensen die niet zijn geïnfecteerd worden niet verplaatst om verdere verspreiding te voorkomen. Het is dus mogelijk dat er nog meer mensen ziek worden.

Het norovirus veroorzaakt buikgriep en hevig overgeven. Ook kunnen mensen last krijgen van misselijkheid, koorts, hoofdpijn, buikpijn en buikkramp. Er is geen behandeling mogelijk. De klachten houden twee à drie dagen aan.

Half miljoen

Afgelopen weekend vertoonden patiënten van de eerste verschijnselen van een infectie, schrijft RTV Oost. Om verdere verspreiding te voorkomen werden toen de mensen die niet besmet waren juist wel verplaatst. Maar in de nacht van dinsdag op woensdag raakte ook die groep besmet.

Jaarlijks lopen zo'n half miljoen mensen het norovirus op. Volgens het ziekenhuis zijn de besmette patiënten niet in gevaar. Er zijn extra hygiënemaatregelen genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl