Pep Guardiola verbijt zich op de bank
NOS VoetbalAangepast

Guardiola verdedigt tactiek én doelman Bravo

En weer kwam Pep Guardiola van een koude kermis thuis, na een bezoek aan 'zijn' Camp Nou. Hij vierde er zelf vele successen, als speler én als trainer van FC Barcelona. Maar als bezoekende coach wil het nog niet vlotten.

Met Bayern München verloor Guardiola in 2015 met 3-0 van FC Barcelona, gisteravond werd het met Manchester City zelfs 4-0 voor de thuisploeg. Guardiola heeft geen spijt van de aanvallende tactiek die hij koos.

"Er waren twee manieren om deze wedstrijd te benaderen. Misschien hadden we kunnen winnen of gelijkspelen door achterover te leunen. Maar ik zou niet weten hoe dat moet en zo wil ik ook helemaal niet spelen", zei Guardiola. "Bovendien veroorzaken de spelers van Barcelona de meeste schade als ze zelf de bal hebben."

Guardiola: we waren niet zo slecht als het leek

City-doelman Claudio Bravo, die afgelopen zomer overkwam van Barcelona, speelde een negatieve hoofdrol. In de tweede helft leverde hij de bal zomaar in bij Luis Suarez, waarna hij zijn fout met een handsbal buiten zijn strafschopgebied wilde corrigeren. Het leverde Bravo een rode kaart op. Barcelona liep vervolgens simpel uit naar 4-0.

"Met elf spelers is het al moeilijk, maar met tien helemaal. Toen was de wedstrijd over", aldus Guardiola. "Claudio weet wat hij fout gedaan heeft. Hij was de eerste die zijn excuses maakte in de kleedkamer. Maar hij blijft één van de beste keepers van de afgelopen tien jaar."

Manchester City-doelman Claudio Bravo wordt door scheidsrechter Mazic van het veld gestuurd

City heeft nu vier wedstrijden op rij niet gewonnen, maar van een crisis wil de trainer niets weten. "We waren niet zo slecht als het resultaat doet vermoeden. We hebben genoeg kansen gecreëerd en hebben dapper gespeeld. We zijn als een nieuw team begonnen en zijn nog in opbouw. We kunnen alleen maar beter worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl