NOS SportAangepast

Connors daagt Kyrgios uit: laat mij jouw coach worden

Jimmy Connors wil Nick Kyrgios helpen

Tennislegende Jimmy Connors heeft op Twitter zijn diensten aangeboden aan Nick Kyrgios. "Wil je de beste worden? Kom naar mij, dan leer ik je spelen en winnen tegelijk! Het is jouw keuze, maar anders blijf je middelmaat."

Kyrgios heeft geen coach, maar is al wel de nummer 14 van de wereld. Hij valt echter meer op met zijn rebelse gedrag. De 21-jarige Australiër is geschorst omdat hij vorige week in Shanghai met opzet zijn best niet deed, een week nadat hij in Tokio nog een toernooi had gewonnen.

En gisteren maakte Richard Krajicek bekend dat Kyrgios volgend jaar toch niet naar het ABN Amro-toernooi komt, omdat hij die week liever ingaat op een uitnodiging om mee te doen aan het NBA All Star-feestje. Basketbal vindt hij namelijk een leukere sport dan tennis.

Als toernooidirecteur ontbond Krajicek het contract van Kyrgios omdat hij geen ongemotiveerde speler in Ahoy wil die er met de pet naar kan gooien. Als hij echter de coach van de Australiër was geweest, had hij wat anders gedaan. "Dan zou ik gezegd hebben: afspraken nakomen."

Connors was ook een showman

En nu biedt Connors zich dus aan als coach. Maar kan de 64-jarige achtvoudig grandslamkampioen het toptalent wel in het gareel houden? Zelf was hij ook een op en top showman die lak had aan wat anderen tegen hem zeiden.

"Maar ik won alles. Dat is een groot verschil!", reageert de Amerikaan op een vraag van iemand op Twitter. Waarom zou hij voor jou kiezen, vraagt iemand anders. "Weet ik niet. Maar wat hij nu doet, werkt sowieso niet."

  • EPA
    Nick Kyrgios
  • EPA
    Jimmy Connors als coach van Andy Roddick
  • AFP
    Als speler was Jimmy Connors ook een rebel

Connors is in het verleden met wisselend succes coach geweest op de tour. Andy Roddick leidde hij naar de US Open-finale van 2006 en vijf titels. Door Maria Sjarapova werd hij in 2013 na een wedstrijd echter al ontslagen: er was geen chemie.

Wat wil Kyrgios?

Connors wil dus wel, maar Kyrgios? Het aanbod van een van de succesvolste spelers uit de historie zal de Australiër ongetwijfeld vleien, maar hij heeft er in het verleden geen geheim van gemaakt graag zonder begeleiding te werken.

"De ene week ben ik gemotiveerd om te trainen en te spelen, maar de andere week doe ik helemaal niks. Ik denk niet dat er een coach is die daarmee om kan gaan", zei hij dit jaar nog op Wimbledon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl