NOS VoetbalAangepast

Arveladze en Medunjanin: liefde voor AZ, maar vanavond even niet

Warme gevoelens bij Arveladze en Medunjanin in Alkmaar

Voor de Europa League-ontmoeting tussen AZ en Maccabi Tel Aviv zijn twee oude bekenden voor eventjes terug in Alkmaar. Trainer Shota Arveladze en middenvelder Haris Medunjanin hebben allebei een verleden bij AZ. En dat zorgt voor warme herinneringen.

De 31-jarige Medunjanin kwam op 7-jarige leeftijd als Bosnische vluchteling naar Nederland. Hij maakte furore in de jeugd van AZ en maakte er in 2004 ook zijn profdebuut.

Vier jaar later vertrok hij uit Alkmaar en via Sparta, Real Valladolid, Maccabi Tel Aviv, Gaziantepspor en Deportivo La Coruña kwam hij, opnieuw, in Tel Aviv terecht.

Vreugde bij Medunjanin

De loting tegen AZ zorgde voor vreugde bij Medunjanin: "Ik sprong een gat in de lucht om terug te komen naar Nederland. Om mijn familie te zien. En ook om tegen oude bekenden te spelen. Ik kom hier vaak als ik vrij ben."

Haris Medunjanin (r) tijdens de training in het AZ-stadion

"Ik ben opgegroeid in de Alkmaarderhout en heb in Alkmaar veel herinneringen, vooral de halve finale van de UEFA Cup in 2005. We waren bijna in de finale, op één seconde", weet de Bosniër nog. "Ik heb hier met goede trainers en goede spelers gewerkt en van iedereen iets opgepikt. En nu ben ik de speler die ik hier ben."

Arveladze

Een van de mensen van wie Medunjanin iets in Alkmaar heeft opgepikt, is zijn huidige trainer. De 43-jarige Arveladze maakte tussen 2005 en 2007 36 doelpunten in dienst van AZ. In 2008 werd hij onder Louis van Gaal assistent-trainer. Een jaar later, Medunjanin was net weg, pakten de Alkmaarders met Arveladze de landstitel.

"Hij kon goede assists geven, maar niet altijd", klinkt de Georgiër een tikje kritisch over de AZ-tijd van Medunjanin. "Als ik scoorde, vierden we vaak samen een feestje. Nu is hij op zijn plek en helpt hij mij om goed en mooi voetbal te spelen."

Shota Arveladze terug in Alkmaar

Ook bij Arveladze zorgt het bezoek aan AZ voor prettige gevoelens. "Het is heel fijn om terug te zijn. Toen ik hier naar binnen liep, werd ik warm van binnen van de mooie herinneringen."

Het was dus een en al warmte en gezelligheid tijdens de persconferentie. Maar is de liefde voor AZ vanavond ook terug te zien op het veld? AZ heeft een overwinning immers hard nodig. "Daar kan ik kort over zijn. Wij ook", stelt Arveladze resoluut.

Stand in groep D na twee duels

Punten Doelsaldo
1FC Zenit69-3
2Dundalk42-1
3AZ11-6
4Maccabi Tel Aviv03-5

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl