Eljero Elia op het trainingsveld
NOS VoetbalAangepast

Elia klaar voor Klassieker, niet tegen Zorja

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst neemt Eljero Elia niet op in de wedstrijdselectie voor het Europa League-duel met Zorja Loegansk. De van een schouderblessure herstelde aanvaller is fit, maar wordt gespaard met het oog op De Klassieker van zondag tegen Ajax.

"Hij speelde maandag goed in het tweede en is helemaal fit, maar met hem nemen we geen risico. Daarnaast kan je in Europa maar achttien man selecteren", liet Van Bronckhorst woensdag weten op de afsluitende persconferentie. "In plaats daarvan zal hij donderdag een goede training afwerken. Hij is klaar voor De Klassieker."

"In de opstelling hou je rekening met het duel tegen Ajax, maar we gaan vol voor goed resultaat. We willen overwinteren en we kunnen morgen een goede stap zetten "

Taai Zorja

Feyenoord heeft drie punten in de eerste twee groepswedstrijden verzameld, net als Manchester United dat donderdag koploper Fenerbahçe (4 punten) ontvangt. Zorja kwam vooralsnog niet verder dan een gelijkspel tegen de Turkse ploeg van trainer Dick Advocaat.

Van Bronckhorst bestempelt de tegenstander van donderdag echter wel als een taaie. "Het is een fysiek sterke ploeg die zal wachten op een foutje van ons", zei hij.

Karim El Ahmadi op de persconferentie

Middenvelder Karim El Ahmadi kon zich goed vinden in de woorden van zijn trainer. "Maar we moeten niet alles open gooien. We treffen een heel ander Zorja dan twee jaar terug. Een ploeg met karakter en scorend vermogen."

"De komende duels met Zorja zijn cruciaal. Als we die winnen, hebben we een grote kans om Europees te overwinteren."

Spelers van Feyenoord op Varkenoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl