Vincent Janssen kon geen potten breken voor Tottenham Hotspur

Janssen en Tottenham scoren niet in spannende poule E

Halverwege de groepsfase van de Champions League is in poule E nog geen ploeg uitgeschakeld voor de volgende ronde, maar ook nog geen club zeker van de knockout-fase. Tottenham Hotspur pakte een punt bij Bayer Leverkusen (0-0) en CSKA Moskou speelde op eigen veld gelijk tegen AS Monaco (1-1).

Daardoor gaat Monaco aan de leiding met vijf punten uit drie duels. CSKA, dat laatste staat, heeft echter maar drie punten minder en heeft dus nog volledig zicht op een plek bij de beste twee clubs.

Tottenham ongelukkig

Dat zowel Tottenham als Leverkusen een punt overhield aan het duel, was gezien de verhoudingen op het veld wel terecht. De Engelsen, met Vincent Janssen de eerste 65 minuten in het veld, waren voor rust beter. De thuisploeg had in de tweede helft het betere van het spel.

Jonathan Tah houdt Vincent Janssen van de bal

Janssen scoorde na een paar minuten overigens wel, maar Son Heung-min stond buitenspel toen hij Janssen aanspeelde. Het doelpunt werd dan ook geannuleerd. De spits van Oranje kopte vervolgens ook nog een keer op de lat. In de rebound zag Erik Lamela zijn volley knap over de lat getikt worden door Bernd Leno.

Tottenham had tot dan weinig geluk, maar na rust kwam het zelf goed weg. Javier 'Chicharito' Hernández gleed tegen de bal, zag het leer centimeter voor centimeter over de doellijn gaan, maar net voordat de bal de lijn helemaal was gepasseerd, kon Hugo Lloris nog redding brengen.

CSKA laat eerste zege glippen

CSKA had tot dinsdag pas één punt vergaard en moest dus wel winnen van Monaco. Daar speelde de ploeg van Leonid Sloetski ook naar. CSKA was de bovenliggende partij en kwam ook op voorsprong, maar liet de zege toch nog glippen: 1-1.

Lacina Traore heeft gescoord voor CSKA

Lacina Traoré kwam halverwege de eerste helft na een knappe voorzet van Zoran Tovic alleen voor doelman Danijel Subasic te staan, maar de Ivoriaan miste toen nog. Tien minuten voor rust schoot hij wel raak toen Subasic een schot van Tovic voor zijn voeten tikte.

Lang bleef het 1-0 voor de thuisploeg, dat in gedachten al helemaal terug in de race was. In de slotfase kreeg de ploeg alsnog de deksel op de neus. Bernardo Silva pikte de bal op na een redding van Igor Akinfejev. De Portugees schoot vervolgens prima raak, tot groot ongenoegen van alle Russen.