Pierre-Emerick Aubameyang scoorde een keer

Dortmund verslaat Sporting, Real simpel langs Legia

Borussia Dortmund heeft in de Champions League een knappe zege geboekt bij Sporting Portugal. Dankzij de 2-1 overwinning in Lissabon blijven de Duitsers koploper in groep F, gevolgd door Real Madrid dat Legia Warschau met 5-1 over de knie legde.

Sporting, met Bas Dost in de basis, opende fel en Dortmund kwam goed weg toen Sokratis Papastathopoulos de Nederlandse spits omlaag trok in het strafschopgebied en scheidsrechter Damir Skomina besloot de bal niet op de stip te leggen.

Uit de tegenstoot scoorde Borussia: Pierre-Emerick Aubameyang sprintte Rúben Semedo eruit en rondde schitterend af met een stiftje. Doelman Rui Patricio was daarna de enige die in staat bleek de formidabele Aubameyang van scoren af te houden, maar het werd nog wel voor rust 2-0, via Julian Weigl (afstandsschot).

Sporting vecht zich terug

Kort voor de 2-0 dacht Sporting langszij te komen, maar de treffer van Sebastián Coates werd afgekeurd omdat Dost een overtreding zou hebben gemaakt.

Borussia kreeg het na rust lastig toen een foutieve terugspeelbal een vrije trap opleverde voor Sporting en Bruno Cesar van dichtbij de bal loeihard tegen de touwen joeg. Sporting ging er weer in geloven en werd ook een paar keer gevaarlijk, onder mee via Dost die bij een voorzet van links net naast kopte.

De Portugezen kwamen goed weg toen Weigl het tien minuten voor tijd opnieuw van afstand probeerde: dit keer belandde de bal op de lat.

Bas Dost baalt van de nederlaag tegen Borussia Dortmund

Real simpel langs Legia

Real won in zijn vijfhonderdste Europese wedstrijd met 5-1 van Legia Warschau. Gareth Bale opende in Bernabeu het bal na een kwartier: hij brak door op rechts en schoot met links in de verre hoek. Een paar minuten later stond het al 2-0 via een door Tomasz Jodlowiec van richting veranderd schot van Marcelo.

Legia deed halverwege de eerste helft wat terug via Miroslav Radovic, die neergehaald werd in de zestien en vervolgens zelf koeltjes de penalty benutte. Veel meer hadden de Polen niet te bieden voor rust. Real had nog wel iets in petto. De thuisploeg kwam dankzij Marco Asensio (schot met links) op 3-1.

Real kon daarna ontspannen aan het doelsaldo werken. Voor Ronaldo was het een uitgelezen mogelijkheid om op honderd Europese treffers te komen. Daartoe moest hij twee keer scoren. Real scoorde wel nog twee keer, maar niet Ronaldo trof doel, maar Lucas Vasquez en Alvaro Morata, die beiden halverwege de tweede helft waren ingevallen.