De cast van Netflix-serie Stranger Things
NOS Nieuws

Netflix groeit veel harder dan verwacht

Videodienst Netflix heeft er het afgelopen kwartaal veel meer klanten bij gekregen dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf kreeg er wereldwijd 3,6 miljoen klanten bij. Netflix heeft nu bijna 87 miljoen abonnees.

Door het bedrijf zelf geproduceerde series zoals Narcos en Stranger Things zijn de voornaamste reden waarom klanten toestromen, zegt Netflix. Het bedrijf wil daarom meer gaan produceren. Komend jaar brengt het bedrijf 1.000 uur aan eigen series en films uit. Dit jaar wordt er voor 600 uur aan materiaal uitgebracht.

Beleggers zijn enthousiast over de cijfers. Nabeurs steeg het aandeel Netflix met 20 procent.

Concurrentie

Netflix-topman Reed Hastings waarschuwt dat het gevecht om de tijd van consumenten steeds heviger wordt. "Er zijn zoveel concurrenten. Snapchat, YouTube, Facebook... Ze nemen allemaal vele uren in beslag."

Toch denkt Netflix voorlopig nog te kunnen groeien. Het bedrijf verwacht in het huidige kwartaal er meer dan 5 miljoen klanten bij te krijgen.

Het bedrijf is inmiddels in bijna alle landen ter wereld actief. Alleen in China, Noord-Korea, Syrië en op de Krim is Netflix niet te zien. Het bedrijf wilde ook de Chinese markt op, maar dat wordt door lokale toezichthouders tegengehouden. Netflix gaat nu zijn films en series aan Chinese bedrijven verkopen en start geen eigen dienst in het land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl