Mauro Icardi
NOS Voetbal

Icardi krijgt straf, maar blijft aanvoerder Inter

Mauro Icardi blijft de aanvoerder van Internazionale, de ploeg die getraind wordt door Frank de Boer. De 23-jarige Argentijn lag zwaar onder vuur na enkele pittige passages in zijn biografie, waar hij het vooral gemunt had op de fans van Inter. De club gaat hem wel straffen, maar maakte niet bekend hoe.

Rel om shirt

Icardi beschreef in het boek hoe enkele fans van de harde kern een shirt van hem demonstratief teruggooiden, dat bestemd was voor een jonge supporter. "Ik laat honderd criminelen uit Argentinië overkomen", liet Icardi als dreigement optekenen in zijn biografie.

Dat leidde weer tot heftige reacties bij de Inter-fans, die zelfs juichten toen Icardi zondag een strafschop miste tegen Cagliari. Inter verloor dat thuisduel met 2-1. Coach Frank de Boer zei op de persconferentie dat hij met de kwestie in zijn maag zat. "Er moet een oplossing komen", sprak De Boer.

Door het stof

Het bestuur van Internazionale had al maatregelen aangekondigd tegen Icardi, die zelf ook door het stof ging. "'Ik bied mijn excuses aan en ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de pagina's waarom het gaat, zullen verdwijnen. Ik accepteer de beslissingen die de club neemt. In de toekomst zal ik proberen om voorzichtiger te zijn, dat hoort bij mijn rol in het team", reageerde Icardi vandaag op de clubwebsite.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl