NOS VoetbalAangepast

'Lucky Feyenoord? Ja, maar dit maakt ons nog geen kampioen'

Vergeet lucky Ajax, vandaag was het lucky Feyenoord. Dat werd ook door de Rotterdammers beaamd. "Ja. Als je in de laatste minuut nog weet te winnen, dan heb je wel het geluk aan je zijde", zei trainer Giovanni van Bronckhorst na de 2-1 zege bij NEC.

Van Bronckhorst: ook deze zege maakt ons nog geen kampioen

Om kampioen te worden, moet je ook de slechte wedstrijden winnen, luidt een ongeschreven wet. Van Bronckhorst: "Dat klopt. Dat heb ik de jongens ook in de rust verteld. Het resultaat in de rust telt niet, maar de stand aan het einde van wedstrijd."

Het is alweer de negende overwinning op rij voor Feyenoord. "Maar ons slappe begin had ons punten kunnen kosten. Het is een hele belangrijke overwinning voor ons. Maar dit maakt ons nog geen kampioen."

Kramer voelt zich eindelijk belangrijk

Michiel Kramer werd matchwinner in Nijmegen. In de extra tijd besliste de invaller de wedstrijd. "Geweldig om in dit soort wedstrijden het verschil te maken. Tuurlijk ben ik blij, ik ben bij twee goals betrokken. Dat laat zien dat ik er nog steeds ben."

Kramer: even laten zien dat ik er nog steeds ben

Is dit de eerste keer dat de spits zich dit seizoen belangrijk voelt voor Feyenoord? "Ja, dat lijkt me wel, als je in acht wedstrijden nog geen goal hebt gemaakt en weinig minuten hebt gemaakt. Mijn pech is dat we alles winnen. Ik wil mijn plek graag terug, dan moet ik dit soort dingen doen."

Karakter

Na de winnende goal van Kramer was Dirk Kuijt uitzinnig van vreugde. Eenmaal in de catacomben was hij weer de rust zelve. "We hebben karakter getoond. Het begin was waardeloos, dat kan gewoon niet. Dan is het knap dat we na rust strijd tonen, twee goals maken en de winst pakken. Een heerlijk gevoel."

Kuijt gaat met een heerlijk gevoel naar huis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl