Sebastian Haller wijst naar doelpuntenmaker Giovanni Troupée

Utrecht wint duizendste duel in Galgenwaard

FC Utrecht heeft zijn tweede zege van het seizoen geboekt. In de Domstad werkte de ploeg van Erik ten Hag zich ondanks een zwakke eerste helft met duidelijke cijfers langs Go Ahead Eagles: 3-0.

Het hield niet over wat Utrecht voor rust liet zien in het duizendste eredivisieduel in de Galgenwaard. Go Ahead stichtte het meeste gevaar. Met name Darren Maatsen was op dreef en Kevin Conboy had de grootst mogelijke moeite om hem af te stoppen. Toch lukte het de ploeg van trainer Hans de Koning niet om te scoren.

Dat lukte Utrecht in de veertigste minuut wel. Doelman Theo Zwarthoed redde op een schot van Sébastien Haller, maar in de rebound zag hij de bal via de knie van Giovanni Troupée over zich heen in het doel verdwijnen. Daardoor leidde Utrecht ineens, waar het gezien de verhoudingen op het veld niet echt recht op had.

Na rust speelde de thuisploeg een stuk beter en de 2-0 viel al snel. Richairo Zivkovic raakte de lat, waarna Rico Strieder er als de kippen bij was voor de rebound. Toen Zivkovic even later uit een prima steekpass van Haller de 3-0 scoorde, was het duel wel gespeeld.

Utrecht liet na om in het resterende half uur de score verder op te voeren. Go Ahead was nog het dichtst bij een doelpunt, maar dat had het aan Utrecht te danken. Aanvoerder Willem Janssen dacht dat Robbin Ruiter in het doel stond en speelde de bal terug, maar de keeper stond twintig meter naast zijn doel en moest een ferme sprint inzetten om een eigen doelpunt te voorkomen.