Maarten Stekelenburg keert de inzet van Kevin De Bruyne

Heldenrol Stekelenburg bij remise Koeman en Guardiola

Maarten Stekelenburg is even de held van Everton. De doelman stopte tegen Manchester City twee strafschoppen, waardoor zijn ploeg een punt overhield aan de ontmoeting tussen trainers en oud-ploegmaten Ronald Koeman en Pep Guardiola: 1-1.

Everton stond vrijwel het hele duel met de rug tegen de muur, maar met kunst en vliegwerk bleef de ploeg overeind. Twee minuten voor rust kreeg City dé kans om op 1-0 te komen, maar Stekelenburg redde knap op de penalty van Kevin De Bruyne.

Na een uur kwam Everton op voorsprong. Romelu Lukaku rondde een fraaie counter prima af. Sergio Agüero kreeg al snel de kans op 1-1, maar Stekelenburg tikte ook die penalty naast.

En Maarten Stekelenburg pakt ook de tweede penalty
    De doelman ontvangt de felicitaties van zijn ploeggenoten na zijn redding
    Een warme ontmoeting tussen voormalig ploeggenoten Pep Guardiola (l) en Ronald Koeman

De doelman van Oranje, die tegen Frankrijk nog in de fout ging, leek onklopbaar maar had op een kopbal van Nolito geen antwoord.

Acht minuten voor tijd dacht De Bruyne de winnende te maken, maar opnieuw stond Stekelenburg met een goede redding in de weg.

Ook Spurs laten punten liggen

Door het puntenverlies van Manchester City kon Tottenham Hotspur de nieuwe koploper worden in Engeland. Maar nota bene Nacer Chadli plaagde zijn voormalig ploeggenoten. De aanvaller van West Bromwich Albion maakte de openingstreffer. Vlak voor tijd zorgde Dele Alli voor het punt.

Vincent Janssen begon vanaf het fluitsignaal in de spits bij de Spurs, maar kon weer niet tot scoren komen. De aanvalsleider van Oranje, die tegen Wit-Rusland nog fraai tot scoren kwam, wacht nog altijd op zijn eerste competitiedoelpunt.

Vincent Janssen baalt na een gemiste kans tegen WBA

Arsenal deed wel goede zaken. De Gunners kwamen in punten gelijk met City, dankzij een 3-2 zege op Swansea City. Arsenal stond met 2-0 en met 3-1 voor, maar lieten de Welshman, met Leroy Fer op het middenveld en Mike van der Hoorn op de bank, steeds terugkomen.

De laatste twintig minuten moest Arsenal door met tien man, na een rode kaart voor Granit Xhaka.

Theo Walcott hangt in de lucht na zijn doelpunt tegen Swansea City

Martins Indi en Pieters verslaan Van Aanholt

Onderin blijft Sunderland op twee punten steken. De club van vleugelverdediger Patrick van Aanholt verloor op bezoek bij Stoke City door twee goals van Joe Allen. Bij de thuisploeg stonden Bruno Martins Indi en Erik Pieters achterin.

Bournemouth blijft meedraaien in de middenmoot. Nathan Aké zag zijn ploeg vanaf de bank Hull City met 6-1 verslaan. Eerder op de dag versloeg Chelsea gemakkelijk regerend landskampioen Leicester City met 3-0.