Yener Arica knalt Almere City op 1-0 tegen Jong PSV

Almere brengt Jong PSV eerste nederlaag toe

Jong PSV heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden in de Jupiler League. De koploper verloor met 1-0 bij Almere City FC. Ook VVV-Venlo, FC Volendam en NAC Breda, de nummer twee, drie en vier, gingen vrijdagavond onderuit in de tiende speelronde.

Voorafgaand aan het duel met Almere City FC kreeg Jong PSV, winnaar van de eerste periode, drie Bronzen Stieren uitgereikt. Spits Sam Lammers kreeg er twee, als Beste Talent en als topscorer van de eerste periode, en trainer Pascal Jansen werd door zijn collega´s en de aanvoerders verkozen tot Beste Trainer.

Trainer Pascal Jansen (l), spits Sam Lammers (m) en teammanager Pieter Busscher (r)

Lammers was in de eerste helft dicht bij zijn tiende goal van het seizoen, maar zijn kopbal ging naast. Even daarvoor had Sherjill MacDonald namens de thuisploeg op de paal gekopt. Almere kwam in de tweede helft op voorsprong. Yener Arica knalde een vrije trap via de onderkant van de lat binnen.

Jong PSV slaagde er in het laatste half uur niet meer in terug te komen in de wedstrijd en de eerste nederlaag was daarmee een feit. Ook voor Lammers verliep de avond teleurstellend. De topscorer werd na 60 minuten al gewisseld.

Nederlagen VVV-Venlo, NAC Breda en FC Volendam

VVV-Venlo leed in de Limburgse derby een 2-0 nederlaag bij Fortuna Sittard. In de eerste helft raakte Abdelaziz Khalouta de lat namens de thuisploeg en vlak na rust kreeg Fortuna een strafschop. Khalouta benutte de penalty en VVV moest vanwege rood voor Roel Janssen (overtreding op Jordie Briels) met tien man verder.

Na een steekpass van invaller Junior Torunarigha stelde Roald van Hout de thuiszege veilig. VVV leed zijn vierde nederlaag van het seizoen.

Helmond Sport viert de 2-0 tegen FC Volendam, met oa doelpuntenmakers Teije ten Den (l), Furghill Zeldenrust (m)

NAC Breda ging bij Telstar in Velsen voor de derde keer onderuit. Stefano Lilipaly opende de score en Liban Abdulahi maakte de late tweede goal (2-0). Furghill Zeldenrust en Teije ten Den bezorgden Helmond Sport een 2-0 zege op FC Volendam.

Door het puntenverlies van de eerste vier kan MVV Maastricht zondag goede zaken doen. De Limburgers stijgen bij winst naar de tweede plaats. Ook Jong Ajax kan maandag bij winst op De Graafschap een sprong op de ranglijst maken.