De politie vond in totaal meer dan twee ton aan cash geld
NOS NieuwsAangepast

Zes arrestaties bij grote drugsvangst in Rotterdam

De politie heeft bij drie invallen in huizen in Rotterdam en omgeving in totaal 48 kilo drugs, 231.000 euro cash en een vuurwapen gevonden. Zes mensen zijn opgepakt, die verdacht worden van drugshandel of witwassen.

In het eerste huis werden een moeder en dochter van 37 en 18 en nog een andere Rotterdammer aangehouden. De politie vond daar behalve 48 kilo aan cocaïne en speed ook 27.000 euro aan contant geld en een vuurwapen met munitie. Verder zijn drie auto's in beslag genomen.

Witwassen

Vanwege de grote hoeveelheid drugs die werd gevonden, denken agenten dat de verdachten het pand gebruikten als een soort groothandel. Dat zou betekenen dat er vooral aan dealers geleverd werd en niet aan gebruikers.

Tijdens de huiszoeking kwam er ook een man aan de deur, volgens de politie was hij waarschijnlijk een klant. De Zaandammer van 49 had ruim 144.000 euro op zak. De politie heeft hem aangehouden op verdenking van witwassen.

Merkhorloges

Bij de tweede inval in Barendrecht zijn een man van 35 en vrouw van 39 opgepakt. In hun huis vond de politie bijna 60.000 euro cash en zestien dure merkhorloges, die in beslag zijn genomen.

Een derde inval in een bedrijfspand leverde alleen waardevolle informatie op voor het onderzoek naar de grootschalige drugshandel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl