Oscar Hijemark schreeuwt het uit na zijn doelpunt

Zweden dankzij oud-PSV'ers ruim langs Bulgarije

Zweden heeft in groep A een belangrijke zege geboekt op Bulgarije. In Solna werd het 3-0, mede dankzij doelpunten van oud-PSV'ers Ola Toivonen en Oscar Hiljemark.

De PSV-doelpunten werden kort voor rust gemaakt. Toivonen was in de 39ste minuut alert in het strafschopgebied toen de bal ineens voor zijn voeten kwam, waarna hij hard kon binnenschieten. Hiljemark werkte op slag van rust een voorzet vanaf rechts met een licht tikje in de verre hoek.

Na rust bleef Zweden het spel domineren en Bulgarije kwam er niet aan te pas. Na bijna een uur werd het duel al beslist. Centrale verdediger Victor Lindelöf was dit keer de doelpuntenmaker.

WK-kwalificatie: Zweden-Bulgarije

Luxemburg pakt punt met tien man

Het duel tussen de laagvliegers in groep A eindigde onbeslist. Wit-Rusland verspeelde een zege tegen tien man van Luxemburg: 1-1. In Borisov bleef het in een matig gevuld stadion lang 0-0.

Pas in de tachtigste minuut wist Wit-Rusland een gaatje te vinden in de Luxemburgse verdediging. Pavel Savitski maakte de openingstreffer. Omdat Dick Carlson van Luxemburg al in de eerste helft met twee keer geel van het veld was gestuurd, leek er voor de Wit-Russen geen vuiltje aan de lucht.

Toch ging het nog mis. Voormalig RKC Waalwijk- en Willem II-aanvaller Aurélien Joachim benutte vijf minuten voor tijd een vrije trap. Via de muur belandde de bal in het doel. De inzet was onhoudbaar voor doelman Andrei Gorbunov, die al in de hoek lag.

WK-kwalificatie: Wit-Rusland-Luxemburg

Frankrijk en Zweden aan kop

Zweden heeft na drie wedstrijden zeven punten, net als Frankrijk dat met 1-0 van Nederland wist te winnen. Alleen thuis tegen Oranje verspeelde Zweden punten (1-1).