Willian en Eden Hazard
NOS VoetbalAangepast

Chelsea weet weer wat winnen is, Van Aanholt redt punt

Na drie competitiewedstrijden zonder overwinning heeft Chelsea eindelijk weer eens drie punten gepakt. De ploeg van Antonio Conte won op bezoek bij Hull City met 2-0.

Na een uur zorgde Willian met een schitterend schot in de verre hoek voor opluchting. Enkele minuten later bepaalde Diego Costa met een soortgelijk schot de eindstand.

Chelsea verloor de afgelopen twee weken de toppers tegen Arsenal (3-0) en Liverpool (1-2) en moest in de uitwedstrijd tegen Swansea City genoegen nemen met een gelijkspel (2-2).

Van Aanholt belangrijk

Patrick van Aanholt redde een punt voor Sunderland, dat het in eigen huis opnam tegen West Bromwich Albion: 1-1. Zeven minuten voor tijd veroverde de verdediger de bal, waarna hij naar het vijandelijk doel opstoomde en vanaf de penaltystip enigszins fortuinlijk raak schoot.

Patrick van Aanholt

De 26-jarige Van Aanholt raakte onlangs in opspraak omdat hij voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur tijdens de warming-up plotseling naar de kant werd gehaald.

De late wijziging in de opstelling van Sunderland leidde tot veel wilde geruchten. Moyes nam zijn beslissing naar eigen zeggen op advies van voetbalbond FA, na resultaten van een hartscan. In een reactie liet de FA echter weten dat de bond er helemaal niet bij betrokken was.

Uitslagen Premier League 1 oktober

Swansea CityLiverpool1-2
Hull CityChelsea0-2
SunderlandWest Bromwich Albion1-1
WatfordAFC Bournemouth2-2
West Ham UnitedMiddlesbrough1-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl