Anthony Modeste heeft Köln naast Bayern gebracht

Eerst puntenverlies Bayern, nederlaag Dortmund

Bayern München heeft in de Bundesliga na vijf zeges op rij voor het eerst puntenverlies geleden. FC Köln pakte knap een punt bij de titelhouder: 1-1. Arjen Robben stond na zijn blessureperiode voor het eerst in de basis bij Bayern en speelde één helft mee.

Bayern speelde zonder veel overtuiging, maar had wel een overwicht dat kort voor rust een goal opleverde van Joshua Kimmich. De verdediger scoorde op aangeven van Juan Bernat met het hoofd. De koploper heerste ook na de pauze en de paal voorkwam de 2-0 bij een kopbal van Javi Martinez.

Acrobatisch

Uit het niets kwam Köln, de nummer vier op de ranglijst, op 1-1 dankzij Anthony Modeste, die met een acrobatische sprong de punt van z'n schoen tegen een voorzet van Marcel Risse wist te krijgen.

Thomas Müller, de vervanger van Robben na de pauze, was dicht bij een nieuwe Beierse voorsprong, maar zijn inzet trof via keeper Timo Horn de paal. Die bracht kort voor tijd ook redding bij een knal van Bernat.

In blessuretijd leek Simon Zoller op weg naar een nog grotere stunt, maar na een lange run schoof de Köln-invaller de bal net naast het doel van Manuel Neuer.

Hertha nadert, Dortmund verliest

Hertha BSC verkleinde de achterstand op Bayern tot drie punten. De Berlijnse formatie boekte een 2-0 thuiszege op Hamburger SV en klom naar de tweede plaats. De Bosniër Vedad Ibisevic bracht beide treffers op zijn naam.

Admir Mehmedi viert de openingstreffer van Leverkusen

Borussia Dortmund verzuimde later op de avond weer over de Berlijners heen te springen. Bij winst op Bayer Leverkusen, waar de geelzwarten sinds 19 mei 2007 niet meer hadden verloren, zou de marge met Bayern worden teruggebracht tot één punt.

De zege ging echter naar de thuisclub. Al na tien minuten kopte Admir Mehmedi een hoekschop van Hakan Çalhanoğlu op fraaie tegen het net. Dortmund werd na een wat moeizaam begin geleidelijk sterker, maar de ploeg had grote moeite om kansen te creëren, laat staan de rode muur te slechten.

In de 79ste minuut deed een snelle counter de gasten definitief de das om. Op aangeven van opnieuw Çalhanoğlu velde Javier Hernández het vonnis: 2-0.